Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner797

Denetimli Serbestlikten yararlanan hükümlüler kurs
SAMSUN'da denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüleri topluma kazandırmak ve suça yeniden yönelmelerini önlemek amacıyla başlatılan kurslar büyük ilgi görüyor. Açılan kurslarda 1 yılda bin hükümlü eğitim görerek sertifika sahibi oldu.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün, bu yasadan yararlanan hükümlüleri topluma geri kazandırmak ve suça yeniden yönelmelerini önlemek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Eğitim Merkezi ile haftanın 5 günü farklı saat dilimlerinde ortaklaşa düzenledikleri bilgisayar, gitar, bağlama, mum ve taş işleme, resim ve ebru kursları ilgi görüyor. Yeniden suça karışma risklerini azaltmak, sosyal kültürel ve mesleki yönden bilgi seviyelerini arttırmak amacıyla düzenlen kurslar hakkında bilgi veren Denetimli Serbestlikten Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Tahsin Gürel, son bir yıl içerisinde bin hükümlünün kurslarda eğitimler alarak sertifika verildiğini söyledi.

Savcı Tahsin Gürel, "Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzce hükümlülerin risk ve ihtiyaçlarını belirleyerek, kişilere uygulanan formlar vasıtasıyla objektif olarak kişinin suç riski, eğitim, sağlık, mesleki ve psikolojik analizleri yapılarak buna göre kişiye özel bir denetim planı hazırlanmaktadır. Bu plan dahilinde kişinin sosyal uyumuna ve psiko-sosyal gelişimine yönelik kurum uzmanlarımız tarafından rehberlik görüşleri ve çeşitli iyileştirmeler yapılarak hükümlü ve sanıklar topluma uyumlu hale getirilmek amaçlanmaktadır. Hükümlülere yönelik olarak da çeşitli atölyeler oluşturulması suretiyle onların kişisel hayatlarına da yön verilmeye çalışılmaktadır. Bu itibarla kurumumuzda el işi, mum sanatı, resim, saz ve bilgisayar atölyeleri oluşturularak kurslar açılmıştır. Bu kurslarımıza da Milanobet Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü personelleri gelmek suretiyle bizlere yardımcı olmaktadırlar. Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzde son bir yıl içerisinde yaklaşık bin hükümlü kişi bu kurslarımızdan faydalanmaktadırlar" dedi.

Samsun'da şu anda 155 elektronik kelepçe takılı hükümlünün olduğunu ve bunların da kurslardan yararlandığını söyleyen Savcı Gürel, "Denetim hizmetleri kapsamında, Müdürlüğümüz Denetim Bürosu ekipleri, evlerinde, iş yerlerinde, kamu hizmeti cezalarını yerine getirdikleri kamu kurumlarında, gerektiğinde elektronik cihazları da kullanmak suretiyle denetlemektedir. Öte yandan kurumumuzda, denetim ekibimizce takibi yapılan, elektronik kelepçe takılı 155 hükümlümüz bulunmaktadır. Bu kelepçe takılı olan arkadaşlarımızda bu kurslardan faydalanmaktadır. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı kurumumuz, güvenli ve huzurlu bir toplumun inşası amacıyla tüm yönleriyle etkin bir biçimde uygulanabilmesi için, çalışmalarımızın kalitesini arttırarak sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün yargı sisteminin sadece suçluyu cezalandırmadığını, denetimli serbestlik ile aynı zamanda toplumun yaşam kalitesini yükseltmek ve suçlu davranışlarını da engellemek adına çalışan bir mekanizma olduğu söyleyen Samsun Denetimli Serbestlik Müdürü Canan Soğukpınar ise, "Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak infaz dosyalarının yanı sıra kişilerin hayata kazandırılması amacıyla hayata geçirdiğimiz birçok atölyemiz faaliyet göstermektedir. Gitar, bilgisayar, resim atölyelerimizde yıllarca eline kalem ve fırça almamış, eğitim hayatından kopmuş olan hükümlülerimizin benlik saygınlıklarının oluşturulması bilinçaltında oluşan korkularının tamamen diskalifiye edilmesi amacıyla oluşturuldu" dedi.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.