Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner797

Doğanın Dengesi İçin Fidan Dikmeliyiz


Dış budak fidan dikimi programında fidan nasıl dikilir ve neler yapılabilir konusunda Müdür Ahmet Ulukan; “ dış budak fidanı şu zamanlarda en iyi dikilecek fidanlardan bir tanesidir. Dikmeden önce alttaki poşeti çıkarılır ve toprağın etrafındaki sarmaşıklar temizlenir. Sonra derin bir şekilde açılan toprağa gömülür. Dış budak yüksek boyu, büyük güzel yaprakları ile dikkat çeker. Kıymetli olan orman ağaçlarından bir tanesidir. Boyu(30 metre) kadar uzun olabilir. Sert ve dayanıklıdır. Harız mahallesi sınırları içerisinde müdürlüğümüze ait olan yerde yaptığımız programa katılan Sayın Kaymakamımız Halis Arslan’a, daire amirlerine, okullardan Betgaranti gelen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi.

Orman haftası öncesin de fidanlar fidan dikmeye geldiler diyen Bafra Kaymakamı Halis Arslan; “ormanlarımızı koruyup ve kollamalıyız. Her okul, dernekler ve sivil toplum kuruluşları bir fidan dikmelidir. Doğanın dengesi için fidan dikmeliyiz. Bu sene Şeyhörenmahallesinde orman işletmesine ait olan yerde büyük bir buluşmayla 24 Mart günü orman haftasını güzel bir şekilde kutlayıp, fidan dikeceğiz” dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.