Öne Çıkanlar Samsun bafra

Eski belediye binası Kültür Merkezi'ne dünüştürülüyor

Samsun'un Tekkeköy Supertotobet İlçesi Büyüklü Mahallesi'nde bulunan ve geçmişte belediye hizmet binası olarak kullanılan atıl durumdaki binanın Kültür Merkezi'ne çevrilmesi için başlatılan çalışmalar son aşamaya geldi.

Vatandaşların eğitim, kültür, sanat, halk eğitim kursları, meslek edindirme kursları ve el becerileri ile daha bir çok alanda kurslar görecekleri Kültür Merkezi inşaatı çalışmaları ile ilgili bilgi veren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, merkezin Mayıs ayı içerisinde hizmet vermeye başlayacağını ifade etti. Vatandaşların, öğrencilerin ve özellikle bayanların eğitim ve kurs alacakları, el becerileri öğrenecekleri belirli bir yerleri olmadığını dile getiren Başkan Togar, "Artık bölge halkının yanı başlarında kendi mahallelerinde kendilerine ait bir kültür merkezleri oluyor. Belediyelerin birleştirilmesi sonrasında boş kalan, kullanılmayan Büyüklü hizmet binamızı Eğitim ve Kültür Merkezine dönüştürdük. Binada yaptığımız projelendirmelerin sonrasında tadilat çalışmalarımıza başladık. İki katlı binamızı baştan aşağıya tamamen yeniden düzenledik. Dış cephesini ve görünümünü değiştirdik.

Eğitim yapılacak odaları, sınıfları dizayn ettik. Çatısı ve dış aksamındaki tüm çalışmalar bitti, içerideki çalışmalarda Mayıs ayı içinde tamamlanacak. Burası bölge halkının her alanda farklı kurslar alabilecekleri çok amaçlı bir merkez olacak. Özellikle bayanlara yönelik dikiş nakış, boyama, mefruşat, giyim, tasarım gibi kursları yanında meslek edindirme kursları ile çocuklara yönelik bağlama, gitar, resim ve birçok alanda farklı eğitim kursları da yer alacak" diye konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.