Öne Çıkanlar Çanakkale Settar Aslan

‘Geleceğe Kulaç Atan’ Öğrenci sayısı 6 bin 550’ye ulaştı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın himayesinde Samsun Valiliğinin koordine ettiği 20 Ekim 2015 tarihinde hayata geçirilen ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ projesi tüm hızıyla devam ediyor. Tekkeköy, Canik, Atakum, Bafra ve Vezirköprü ilçelerindeki havuzların kullanıldığı proje Betexper kapsamında ilkokul 2 ile 3’üncü sınıfa giden öğrenciler yüzme eğitimi alıyor. Küçük yaştan itibaren öğrencilere yüzmeyi ve sporu sevdirmeyi amaçlayan proje sayesinde bugüne kadar 76 okuldan toplam 6 bin 550 öğrenci yüzme eğitimi aldı. 17 Haziran 2016 tarihinde sona erecek proje sayesinde Samsun genelinde kısa bir süre içinde 10 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Projeyi çok önemsediklerini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şöyle konuştu:

“Bu proje hayata geçtiği günden bu yana üzerinde önemle duruyoruz. Karadeniz ve Samsun’da yaz aylarında boğulma vakaları sıkça karşımıza çıkıyor. Hem bu durumun önüne geçmek, hem de yüzme bilen bir nesil yetiştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu eğitimlerde yetenekli oldukları tespit edilen öğrenciler, yüzme sporuna kazandırılacak ve belki de ileride ülkemizi başarı ile temsil edecek sporcuların yetişmesine vesile olacağız. Başlattığımız bu projeyi Samsun’da hedefine ulaştıktan sonra Türkiye genelinde de yaygınlaştırmayı planlıyoruz.”



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.