Öne Çıkanlar master Doluluk oranı
banner798

Girişimcilere sertifikaları verildi
banner852
SAMSUN Atakum Belediyesi, KOSGEB ve İŞKUR ortaklığıyla gerçekleştirilen 'Girişimcilik Kursunu' tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının verildiği törende konuşan Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Devletimiz iş kurmak isteyene büyük imkanlar sunuyor. Bu imkanlar sayesinde, iş arayanlar ticari girişimleri sayesinde işveren konumuna ulaşıyor" dedi.

Atakum Belediyesi, KOSGEB ve İŞKUR ortaklığıyla başlatılan ilk etap kursiyerleri, düzenlenen törenle sertifikalarını Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu ve İŞKUR Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçaslan'dan aldı. Atakum Belediyesi Kültür ve Eğlence Merkezinde gerçekleştirilen törende konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, iş kurmak isteyenlerin devlet desteğiyle bu isteklerini gerçekleştirilebilmelerinin büyük bir imkan olduğunu ifade etti. Farklı iş kollarında girişimde bulunmak isteyenlere yönelik olarak devletin sınırsız imkanlar sunduğunu ve bu imkanların geleceğin iş adamları ile işkadınlarını ortaya çıkarttığını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Devletimiz, iş kurmak isteyen girişimcilere büyük destekler veriyor. Bu desteklerden faydalanmanın ilk adımı ise girişimcilik kursları. Bu anlamda belediyemizi de bu önemli çalışmaların bir parçası haline getirmek istedik. Atakum Belediyesi, KOSGEB ve İŞKUR işbirliği ile girişimcilik kurslarını başlattık. Bugün ilk etap kursiyerlerimiz sertifikalarını alacaklar ki bu ilk adımı tamamlamak demektir. Samsun'da oluşturacakları iş alanları ile hem ekonomik hem de istihdama dayalı bir güç oluşturacak olan kursiyerlerimize şimdiden başarılar diliyorum. Toplumumuzun en büyük sorunlarından birisi maalesef ki istihdam. İstihdamın oluşturulması için yeni iş yerlerine, yeni iş yerlerinin oluşması için girişimcilere, girişimcilerin oluşması için devlet desteğine ihtiyaç duyuluyor. Bütün bunların sağlandığı bir dönemde vatandaşlarımıza sadece 'girişimci' olmak kalıyor. Kurslarımıza katılımın daha da artmasını ve yeni girişimcilerin şehrimizde Oslobet istihdam ve ekonomik katkı sağlamasını istiyoruz" dedi.



KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu ise konuşmasında girişimcilere farklı ve kazançlı iş kollarına yönelmeleri konusunda uyarılarda bulunarak, "Kurslarını tamamlayan kursiyerlerimiz artık ülkemizin girişimci ordusuna katılmaya hazır hale geldiler. Gerçekleştirilen kurs sürecinde eğitmenlerimiz tarafından verilen önemli bilgilerin ışığında oluşacak girişimlerinizle ilgili önemli bir detay var. Bu girişimlerde başarılı olmak, hem ekonomik kazanç sağlamak hem de istihdama katkı sağlamak noktasında dikkatli olunması gerekiyor. Girişimci adaylarımızdan beklentimiz farklı iş kollarına yönelmeleri ve kazanç noktasında iyi planlama yapmalarıdır. Devletin girişimcilere neden bu kadar önem verdiğini anlamak gerekiyor. Ülkemizde yeni iş alanları kurulmasına, bu iş alanlarının yeni istihdam kapıları açmasına ihtiyacımız var. Hem kamu hem de özel sektörde istihdam alanları iyice daraldı. Bu sorunun çözümü de yeni girişimcilerin çıkıp, orjinal fikirlere iş hayatına atılmalarındadır" diye konuştu.

Atakum Belediyesi, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğiyle gerçekleştirilen girişimcilik kursu için 810 kişinin başvuru alındığını söyleyen İŞKUR Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, "Ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz kursumuz için 810 girişimci adayı başvurdu. Ekiplerimizin gerçekleştirdiği değerlendirmeler sonucunda 550 kişi mülakata girdi. Projeleri farklı ve başarılı olanlar arasından seçilen 50 kişiyle Girişimcilik Kursumuzu gerçekleştirdik. Ardından bir 25 kişiyle daha bu kursu gerçekleştireceğiz. Girişimcilerimizin yer alacağı sektörlerde başarılı olmaları için öncelikle işlerini sahiplenmeleri gerekiyor. Öyle ki yaptığınız işi rüyanızda görecek kadar benimsemelisiniz. Ancak bu sayede başarılı olabilir ve sizlerden beklenen istihdam ve ekonomi kazancını elde edebilirsiniz. Rekabet gücünüz olmalı, ayakta kalmalısınız. Bunun da yolu iyi bir analiz ve araştırma sonucunda sektörlerinize giriş yapmanızdan geçiyor" dedi.

Konuşmaların ardından Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu ve İŞKUR Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, kursiyerlere sertifikalarını verdi. Sertifikalarını verdiği kursiyerlere yönelecekleri iş kollarıyla ilgili sorular soran Başkan Taşçı, tüm kursiyerlere başarılar diledi. Törenin ardından kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çekinildi.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876