Öne Çıkanlar Başakşehir Mısır hasadı

Hamit Kılıç İl müdürüne tepkisini gösterdi

Bafra ilçesinde Mübadilin 100.’üncü yılı Mübadil Yemekleri şenliği Sürmeli Mahallesi’nde düzenlendi.

Sürmeli Mahallesi Organik Pazar alanında, yapılan etkinlikte Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz’ın konuşmaları Bafra’lılardan tepkilere yol açtı.

BAFRA PİDESİ’NİN PATENTİ VAR!

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç,” Sayın Müdürümüz Samsun Pidesi diyelim dedi ama, ben buna bir şehr koymak istiyorum. Bafra Pidesi’nin patenti var, Bafra Pidesi Bafra’ya ait bir pide, Bafra’da Samsun’un bir ilçesi, gittiğimiz yerde Samsun’a ait bir pide olduğunu söylüyoruz ama bu tür ürünlerin markalaşmış değerleri, o yöre ile o bölge ile anılmasının daha faydalı olacağını düşünüyorum. “

BİZ YÖRESEL LEZZETLERİMİZİ BİR ÇOĞUNU TANITMAYA ÇALIŞIYORUZ.

Başkan Hamit Kılıç,” Bafra’nın dondurması, pidesi, nokulumuz ve lokumumuz aynı şekilde, biz belediye olarak gittiğimiz her yere, gittiğimiz her programa özellikle bu yöresel ürünlerimizi götürüyoruz. Bafra’daki üreticilerimizin her birinden bunları satın alıp, hem gittiğimiz yere hediye olsun diyerek götürüyoruz.Hem de Bafra’daki üreticilerimizi desteklemek için bunu yapıyoruz. Bir taraftan da Bafra’nın güzel kültürünü tanıtmaya çalışıyoruz. Bunu inşallah devam ettireceğiz.” dedi.

Bunun üzerine etkinlik alanından vatandaşlardan alkış tutuldu.

“BAFRA PİDESİ DEĞİL, SAMSUN PİDESİ DENİLSİN!” DEMİŞ?

Ne Olmuştu, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz’ın konuşmasına etkinlik alanından tepkiler geldi, Bafra Pidesi’nin Samsun Pidesi olarak anılması gerektiğini söyleyen Almaz Şu ifadeleri kullandı; Samsun’da iftiharla bahsedeceğimiz, Samsun’da çok önemli mutfak değerlerimiz vardır. Belki Bafra pidesi denildi ama ısrarla Samsun pidesi diyorum. Lütfen herkes Samsun Pidesi desin, Samsun markasını geliştirmesi lazım. Samsun Markasını dünyada en üstte çıkarmamız lazım, “ dedi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBafra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Numan 2 ay önce

İl müdürü yeni geldi belki ondandır, daha bölgeyi tanımıyor