Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

Hasan Basri Kurt S.S. Samsun Güney Sanayi Sitesi Kooperatifi ile Buluştu
 Türkiye Büyük Milllet Meclisi’nde yapılan 2016 Yılı Bütçe görüşmelerinin ardından memleketi Samsun’a gelen Ak Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt S.S Samsun Güney Sanayi Sitesi Keresteciler Kooperatifi yönetimi ile buluştu.

Kooperatif adına Başkan Mustafa Öğretici, “Ahşap ve orman ürünleri imalatçıları olarak; keresteciler, mutfakçılar, kapıcılar, mobilyacılar, aksesuar üreticileri ve bu insanların tedarikçilerinin de olduğu bir sanayi sitesinin yer temini konusunda desteklerini her zaman göstermiş olan Hasan Basri Kurt’a şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Hasan Basri Kurt,” Samsun’umuzun esnaf ve sanatkarlarının her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz. Yerli üreticilerimizin güçlenmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Meslek Liselerinin yerli sanayinin gelişmesinde en temel sac ayaklarından biri olduğunu belirten Milletvekili Kurt, "28 Şubat sürecinin izleri bugün Allah'a çok siliniyor, ama günümüzde de etkisini devam eden en büyük zararlarından biri de İmam-Hatip Fenomenbet okullarıyla birlikte kat sayı ve daha başka engellemelerle önü kesilen meslek liseleridir. Yeterli sayıda kalifiye eleman yetiştirilmediği zaman bizim sanayicilerimiz gereken atılımları yatırımları gerçekleştiremiyor." diye konuşan Milletvekili Kurt'tan sonra Söz alan Keresteciler Kooperatifi Başkanı Mustafa Öğretici " Satın aldığımız teknolojik makinelerimizi kullanabilecek, bu cihazlarla çalışabilecek teknik eleman bulma sıkıntısı yaşıyoruz. Nitelikli insanın işsizlik gibi bir derdi yok" dedi.

Daha sonra Milletvekili Hasan Basri Kurt," %10 küçülen dünya ekonomik pazarında büyümeye devam eden Türkiye'yi durağanlaştırmak, büyümesini engellemek için bölücü terör örgütlerine verilen desteklerin sonucu olarak Türkiye bugün sanayini, ihracatı, meslek liselerini konuşmak yerine maalesef hendekleri konuşmak zorunda kalıyor.Ama Allah’a şükürler olsn bütün engellemelere rağmen Türkiye büyümeye devam ediyor ve müslüman ülkelerin Ümit ışığı olmaya devam ediyor." diye konuştu.

S.S Samsun Güney Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mustafa Öğretici ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektiren Milletvekili Hasan Basri Kurt temaslarına devam etmek üzere programdan ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.