Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

İMO Samsun Başkanı Öncü, Her türlü terör olayını İMO olarak nefretle kınıyor

SAMSUN İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Cevat Öncü, "Yapı sektörünün en önemli aktörlerinden olan biz inşaat mühendislerinin gerek proje üretimi, gerek yapı üretimi gerekse de yapı denetimi sürecindeki etkin ve belirleyici olma pozisyonumuz bilinçli şekilde azaltılmaya çalışılmaktadır" dedi.



TMMOB'a bağlı İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi'nin 2 gün sürecek 16.Olağan Genel Kurulu bugün başladı. İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Konferans Salonu'nda düzenlenen genel kurulda konuşan ve yeniden yönetime aday olan mevcut başkan Cevat Öncü, "Yapı sektörünün en önemli aktörlerinden olan biz inşaat mühendislerinin gerek proje üretimi, gerek yapı üretimi gerekse de yapı denetimi sürecindeki etkin ve belirleyici olma pozisyonumuz bilinçli şekilde azaltılmaya çalışılmaktadır. Kaliteli mühendislik hizmeti ve yapı denetimi piyasa ekonomisi anlayışına kurban edilmektedir. Son dönemlerde, maalesef mesleki denetim yetkisinin elimizden alındığı, oda ile üye ilişkilerinin zayıflatılmaya çalışıldığı, Kamu kurumu niteliğimizin görmezden gelindiği, mühendislik ve mimarlık hizmetlerinin formaliteye dönüştürülmeye çalışıldığı bu günlerde, neredeyse sadece kaşe ve imzalarımıza gerek duyulan teknik elemanlar olarak görülme noktasına doğru gidilmektedir" dedi.



Ülke genelinde yaşanan terör olaylarına da değinen Cevat Öncü, "Nerden kurgulanmış ve ne amaçla yapılmış olursa olsun, her türlü terör olayını İMO olarak nefretle kınıyor, ülkemizin en kısa sürede bu kaotik ortamdan kurtulmasını istiyoruz. Ayrıca yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden asker, polis ve sivil yurttaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.