Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner798

İpekçilik Geliştirme Eğitim ve Konaklama Merkezi Tasarımı




OMÜ Mimarlık Fakültesi tarafından tasarlanan 'İpekçilik Geliştirme, Eğitim ve Konaklama Merkezi projesi için Amasya'ya giden proje ekibi, bir takım incelemelerde bulundu. Mimarlar Odası Amasya Temsilcisi Hüsamettin Seçilmiş ve ilgili uzmanların büyük destek verdiği proje ile ilgili olarak temsilcilik binasında tüm ekip ve öğrencilerle bir de çalışma toplantısı düzenlendi.



Proje Koordinatörü Prof.Derya Betticket Oktay, kentsel bağlamda tasarıma odaklanan projenin, fakülte vizyonu doğrultusunda yere göre ve sürdürülebilir çevreler oluşturmaya odaklı eğitimin çok önemli bir aşaması olduğunu kaydederek, yerinde görüp öğrenmenin mimarlık eğitiminde en etkili eğitim yöntemi olduğunu ve öğrencilerden de bunu yansıtan çok olumlu geri bildirimler aldıklarını vurguladı. Prof.Dr.Oktay, bu proje aracılığı ile Amasya'da geçmişte yabancı sermayeyi bile çeken çok önemli bir ekonomi unsuru olan, ancak gitgide yok olan ipek üreticiliğinin yeniden canlandırılmasının önemine de dikkat çekileceğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler:
SamsunEğitim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.