Öne Çıkanlar Samsun bafra

İyilikte yarışan sınıflar projesi çalıştayı Samsun'da gerçekleşti

Samsun genelinde 79 kurumda 211 yetime destek olunan yetim çalışmalarının olumlu-olumsuz yönlerini tespit etme, çalıştay katılımcıların beklenti ve öneriler kapsamında projenin güçlendirilmesini sağlamak için; Öğretmenler, akademisyenler,idareciler , gençlik merkezleri ,veli ve öğrencilerin katılımı ile çalıştay tamamlandı.

Çalıştayda, 1.Projenin öğrenciler üzerinde etkisinin değerlendirilmesi (Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde ayrı ayrı incelenmesi), 2. Projenin öğretmenler üzerinde etkisinin değerlendirilmesi, 3.Projeyi uygulayan öğrencilerin ailesinde ve toplumsal yapıda oluşan etkisinin değerlendirilmesi, 4. Okullarda yardımlaşma bilinci üzerine yapılan çalışmaların etkisinin değerlendirilmesi, 5.Projenin geliştirilmesine ve etkisinin artırılmasına yönelik yapılacak çalışmaların değerlendirilmesi yapıldı.

Samsun İHH Başkanı Mustafa Yeşil " Hz. Ebu Hüreyre (R.A)’dan bildirildiğine göre Rasulullah (S.A.V) şöyle buyurmuşlardır: “Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi gözetip kollayan kimseyle ben cennette şöyle yan yana bulunacağız.” Buyurmuşlardır. Bizlerde efendimizin gösterdiği yolda yetim kardeşlerimize kol kanat olmak için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu çalıştayla projenin daha çok gelişmesine, farkındalığının oluşmasına katkı sağlayacağını düşünmekteyim. Bizler ne kadar okula, sınıfa ve öğrencilere ziyaretler gerçekleştirirsek bu projenin etkisinin de daha da büyüyeceğini görebiliyoruz. Bu yüzden ilçelerde okullarımızı ziyaret ederek projenin Samsun ilinde daha da geliştirmek istiyoruz. Çalıştayımız hayırlı olsun tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Samsun İHH Yetim Komisyonu Başkanı Sakine Okudan “ Samsun İHH olarak yetim kardeşlerimize yönelik çalışmalarımızı Samsun’da, Türkiye’de ve Yurt Dışında devam ettiriyoruz. Yetim ailelerimize eğitsel, sosyal ve kültürel destekler sağlıyoruz. Yetim ailelerimizin her zaman yanında yer alıyoruz. Bu çalıştayla ise çalışmalarımızda eksik kaldığımız, göremediğimiz noktaları belirlemek için gerçekleştirdik. Böylelikle yetim kardeşlerimize ve ailelerine daha iyi hizmet verebileceğiz. Onlar bizlerin göz bebeği, kendi çocuklarımıza nasıl davranıyorsak onlarda aynı şekilde özenle davranıyoruz. Çalıştaya katılım sağlayan tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.