Öne Çıkanlar SAFFET SANCAKLI TÜGİK
banner797

Kendini çocuklarına adayan vefakar anne.




Samsun'un Canik İlçesi'nde yaşayan 30 yıllık evli 55 yaşındaki Hüseyin ve Havva Şengün çiftinin üç çocuğundan ikisi zihinsel engelli olan 28 yaşındaki Basri ve 22 yaşındaki Kübra'nın tüm bakım ve ihtiyaçlarını anneleri karşılıyor. Zeka yaşları 6-7 yaş düzeyinde olan evlatlarına hayatını adayan anne Havva Şengün, engelli çocuk annesi olmanın çok zor olduğunu belirterek sevgi ile bütün zorlukları aştıklarını dile getirdi. 



Evlatlarına gözü gibi bakan Havva Şengün, "İki engelli evladım da bakıma muhtaçlar. Ben hayatımı onlara adadım. Engelli çocukları olan ailelere tavsiyem çocuklarına güzel baksınlar ve hiç dışlamasınlar. Topluma kazandırmak için çaba göstersinler. Benim için hayatımda çok önemliler. Ben evlatlarım için yaşıyorum. Çevre ne derse desin umurumda değil ama çocuklarıma üzülüyorum. Bu dünya geçicidir, kimse kalıcı değil. Allah'a şükürler olsun mutluyum. Daha ağır durumda çocukları olan aileler de var" diye konuştu. 



Anneler gününde evlatlarının kendisine bazen çiçek alıp sürpriz yaptığını söyleyen Havva Şengün, "Bana sürpriz yaptıklarında çok mutlu olurum. Oğlumla da kızımla da çok farklı bir iletişimimim var. Kızım benim yanımdan hiç ayrılmaz. Beraber gezmeye gideriz ev işlerinde bana yardım eder. Aramızda güçlü bir sevgi bağı var. Zaten sevgi olma bakım olmaz bu kadar zorluğa dayanmak çok zor. Anne sevgisi evlat sevgisi her şeyin üstesinden geliyor. Onlar hiç büyümeyen bir bebek gibiler. Ben olmasam ne yaparlar diye çok endişe içindeyim. Ben kimseye güvenemem. Allah'ım yardımcımız olsun" dedi. 



Mermer ustası olan baba Hüseyin Şengün ise çocukların bakımında bütün yükü eşinin taşıdığını belirterek, "Ben iş için evden çıkıyorum ama eşim hep engelli iki yavrumuzun yanında ve sürekli onlarla ilgileniyor. Engelli bir çocuğun bakımı çok güç. Sürekli onlar için tedirgin oluyor. Eşimden Allah razı olsun. Allah eşime uzun ömürler versin evlatlarının başında olsun. Evlatlarım değeri biçilmez bir anneye sahip. 28 yıldır engelli çocuk annesi. Daha da onlara bakmaya devam edecek. 'Cennet annelerin ayaklarının altında' derler bu doğrudur. Anneler günü kutlu olsun hiçbir anne unutulmasın" dedi. 











Anahtar Kelimeler:
SamsunAnne
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.