Öne Çıkanlar Samsun 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası
banner798

Lisesi’de 'Deprem ve Yangın Tatbikatı'

Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen tatbikatta deprem esnasında sıraların yanında hayat üçgeni oluşturarak kendilerini korumaya alan öğrenciler, daha sonra panik yapmadan binadan kısa sürede dışarı çıkarak, okul bahçesinde önceden belirlenen güvenli alanda toplandı. Senaryo gereği okul içinde yaralı kalan öğrencileri AFAD ekipleri iz bulma eğitimi alan dedektör köpeklerle aradı.



Bulunan öğrencilerin ilk müdahalesini 112 sağlık personelleri yaptı. AFAD ve 112 personelinin çalışmaları sonucunda öğrenciler binadan sağlıklı bir şekilde çıkarıldı. Başarılı deprem tatbikatın ardından ise okul bahçesinde yangın söndürme tatbikatı da gerçekleştirildi. Okul bahçesinde benzin yardımıyla yakılan ateş, önce itfaiye ekipleri daha sonra da öğrenciler tarafından söndürüldü. Yangın tüplerinin küçük, işlevinin büyük olduğunun altını çizen itfaiye yetkilileri küçük bir yangın tüpü ile bazen büyük yangınları önleyerek, olabilecek faciaların önüne geçilebileceğini vurguladı. Tatbikat öğrenciler tarafından ilgi ve heyecanla karşılandı.















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.