Öne Çıkanlar Çanakkale Seyhan

Mersin Balığı Samsun sularına bırakıldı

Yeşilırmak, Mersin balıkları için önemli bir üreme alanı olduğunu söyleyen İbrahim Sağlam şunları ifade etti.

"Son yıllarda hem stoklarının azalması hem de çevresel koşullardan dolayı Yeşilırmak'ta Mersin balıklarına rastlanmamakta veya nadiren görülmektedir. Bu sorunun çözümü için Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Yeşilırmak'a 2023 yılında 5 bin, 2024 yılında ise 5 bin olmak üzere toplam 10 bin Mersin balığı yavrusu salınmış durumda. Bölgedeki balıkçılara da bu türün avlanmaması ve ağlarına takılırsa derhal suya geri bırakılması konusunda uyarıda. " bulundu.

Yeşilırmak'a Mersin balığı yavrusu bırakma etkinliğine Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz, Çarşamba İlçe Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden İl Müdürü Gürol Çetin, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı, Şube Müdürleri ve İlçe Müdürlerinin yanı sıra teknik personel ve vatandaşlar katıldı.

Bu proje kapsamında, 2023 yılında 25 göl ve gölete toplam 3.200.000 adet pullu sazan balığı yavrusu, 2023 yılında da Yeşilırmak Nehri'ne 5.000 adet Mersin Balığı yavrusu bırakılmıştı.

Anahtar Kelimeler:
Mersin Balığı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.