Öne Çıkanlar Dayandı Kemiğe
banner798

OKA Şubat ayı toplantısı Samsun'da yapıldı
OKA Yönetim Kurulu Şubat ayı toplantısı, OKA Dönem Başkanı Çorum Valisi Sayın Ahmet Kara'nın başkanlığında, Samsun Valisi İbrahim Şahin'in ev sahipliğinde, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Tokat Valisi Cevdet Can ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile Samsun'da gerçekleştirildi.

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, OKA Yönetim Kurulu Başkanlığını devretmeden önce toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, "2015 yılı itibariyle Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptım. Geçen yılın çok başarılı bir şekilde geçtiğine inanıyorum. Bölgemizin gelişmesi için başta bütün valilerimizle beraber yönetim kurulu üyelerimiz ve başta genel sekreter ve çalışma arkadaşları olmak üzere uyumlu bir şekilde çalışıp, bölgemizin iktisadi, sosyal ve kültürel açıdan gelişmesi için ortaklaşa ortak akıl, ortak fikir ve güzel istişarelerle önemli projelere imza attığımıza inanıyorum.

2016 yılı itibariyle Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanlığını büyük bir şeref ve onurla Sayın Çorum Valimize devrediyorum. Yeni yönetim kurulumuza ve Çorum Valimize başarılar diliyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

OKA Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralan Çorum Valisi Ahmet Kara yaptığı konuşmasında, "Ajanslar her türlü bölgesel farklılıkları ortadan kaldırmak, bölgesel bazda gelişmeleri temin etmek ve ülke kalkınmasına katkıda bulunmak için kurulmuş çok orjinal kuruluşlardır. Bölgemizin sosyo-ekonomik ve kültürel gelişmesine katkıda bulunmak, değişen ulusal ve uluslararası rekabet koşullarına bölgemizin daha iyi uyum sağlama yeteneğinin geliştirilmesine katkı sağlamak için Kalkınma Ajansımız ve ilgili kurumlanınız tarafından çeşitli faaliyetler ve projeler yürütülmektedir. Kurulduğundan bu güne, Amasya, Çorum Samsun ve Tokat illerinde, faaliyet gösteren OKA, proje, büyüme, kalkınma denince ilk akla gelen kurumlardan birisi olarak artık kendini ispatlamıştır. Belirtildiği Bets10 üzere, geçmişte yapılan çalışmalar bunun göstergesidir" diyerek şöyle devam etti:

"Rekabetçiliğin geliştirilmesi, öncelikli çalışma alanı olmalıdır. Gerek bölgemizdeki KOBİ'lerin, gerekse ajans personelinin günün gelişen ve değişen şartlarına uyun sağlayarak, rekabetçi yapının geliştirilmesi için çalışmalar yapılması uygun olacaktır. Bölgemizde sanayi altyapısının geliştirilmesi gerekmektedir. Bu konuda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen BROP-2 (Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı) sürecine aktif olarak katılmamız gerekiyor. Ticaret Sanayi Odalarımız, Esnaf Odalarımız, diğer meslek örgütlerimiz ve işadamı derneklerimiz başta olmak üzere, bölgemizde uygulanacak, 10 milyon avro ve üzeri bütçeli, 'majör projeler' peşinde olmamız şarttır. Ayrıca, girişimciliğin mevcut halinden daha ileri seviyeye taşınması gerekiyor. Bölgemizdeki KOSGEB İl Müdürlükleri ve TKDK İl Koordinatörlükleri başta olmak üzere destek veren kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun geliştirilmesi şarttır. Bölgemizde, il düzeyinde yatırım tanıtım stratejilerinin hazırlanması ve bunların uygulamaya konulması bir diğer çalışma alanıdır. Yatırımcılara yer tahsisi sağlanması için, bilgiye hızlı erişim elzemdir. Bunun için ajans bünyesinde, yatırım destek ofislerimizde, coğrafi bilgi sistemlerinin etkin biçimde kullanılması gerekiyor. Bölgemizin gelişmesinde turizm sektörüne önemli katkılar sağlayacağımıza inanıyoruz. Ülkemizde, asıl listede 15 UNESCO Dünya Kültür Mirası bulunuyor. Bunlardan birisi de Çorum'daki Hitit İmparatorluğu başkenti Hattuşa'dır. 2016, Hattuşa'nın UNESCO tarafından tescil edilişinin 30'ncu yılı. Bu yıla özel kutlama ve tanıtım programımız bulunuyor. Turizmden söz açmışken, bölgemizdeki turizm potansiyelini değerlendirecek yurt dışı bağlantıların geliştirilmesi çalışmaları ayrıca ele alınacak. Arap turistlerin bölgemize gelmelerinin sağlanması bu kapsamda bir faaliyet alanı olacaktır. Geçtiğimiz haftalarda Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan bir heyet tarafından düzenlenen Riyad-Cidde seyahatinin ve Cidde Turizm ve Seyahat Fuarında açılan OKA Standının olumlu neticelerini görmeyi umut ediyoruz."

Şubat ayı Orta Karadeniz Yönetim Kurulu Toplantısı gündemdeki maddelerin görüşülmesi ile devam etti.

Haber Ovası

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.