Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 30 Ağustos
banner798

Organ Bağışı 3 Hastaya şifa oldu
banner852

ORGAN BAĞIŞI 3 HASTAYA ŞİFA OLDU

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen kişinin ailesi tarafından bağışlanan organlar 3 hastaya şifa oldu. Organlar nakil yapılmak üzere Samsun ve Diyarbakır’a gönderildi.

Alınan bilgiye göre, yoğun bakımda yatan AyşeOsmançelebioğlu(79) adlı hastanın takiplerinde beyin ölümü gerçekleşti. Hastanın ailesi ile yapılan görüşmeler sonucunda yakınları organ bağışçısı olmayı kabul ettiler.Süreç ile beraber zamana karşı yarış yapılan değerlendirmelerde karaciğer ve böbreklerin nakli uygun bulundu.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi organ nakil ekibi tarafından hasta hızla operasyonla alınarak başarılı bir şekilde organlar çıkarıldı.Organlar Samsun ve Diyarbakır da nakil sırası bekleyen 3 hastaya gönderildi.

Takipte alınan bilgiler sonucunda bağışlanan organların hastalara başarılı bir şekilde nakledildiği bildirildi.

Hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada, “Başta hastanemiz organ ve doku nakil koordinatörlüğü birimi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız.Ülkemizde hâlâ oldukça düşük seviyede olan organ bağışı son derece önemli ve hayati niteliktedir. Duyarlı davranarak organ bağışı konusunda topluma örnekolan hasta yakınları; Tan, Mete, Devrim, Mustafa ve Gülsüm Osmançelebioğlu’na teşekkür eder merhumeye Allahtan rahmet dileriz.” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876