Öne Çıkanlar Samsun bafra

Resmi 36 define kazısında değerli hiçbir şey bulunamadı
 SAMSUN’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün, 2010-16 yılları arasında ruhsat verdiği 36 define kazısında değerli hiçbir şey bulunamadığını bildirdi.

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müze Müdür Vekili Necati Kozalak, kentte yapılan ruhsatlı define kazıları ve kaçak kazı olayları hakkında yazılı bilgi verdi. Kodalak, 2010-16 yılları arasında Samsun Müze Müdürlüğü’ne define kazısı için 40 başvuru yapıldığını belirterek, şöyle dedi:

"Bu başvurulardan 36’sı mevzuat hükümleri çerçevesinde ‘Define arama ruhsatı’ düzenlenmiştir. Belirtilen yıllar arasında müze denetiminde gerçekleştirilen define kazılarında herhangi bir buluntuya rastlanılmamıştır. Söz konusu define kazılarında ilerleyen dönemlerde bir buluntu çıkması durumunda ise mevzuatımızda belirtilen ‘Define arama yönetmeliği’ doğrultusunda işlem yapılacaktır."

Samsun’da 2013-2016 yıllarında 74 kaçak kazı Princessbet yapıldığının tespit edildiğini ifade eden Kodalak, "Kaçak kazı olayına karışanlardan meçhul olanlar haricinde büyük çoğunluğu tespit edilmiştir. Adli süreç içerisinde ilgili davalar devam etmekte veya sonlanan davalar da bulunmaktadır" diye konuştu.

Ruhsatlı define kazısı sonucunda define bulunması halinde ilgili mevzuat gereği bulunan definenin Maliye ve Gümrük Bakanlığı’nca maddi değerinin tespit edildiği değeri oranındaki paranın define hazine arazisinde bulunduysa yüzde 50’sinin aracıya, özel veya tüzel kişilere ait arazide bulunmuşsa yüzde 40’ının aracıya yüzde 10’nun ise mülk sahibine verildiği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayhan Kurtcu 8 yıl önce

Benimde izinli kazı muracatim var,yalniz yeni kadostra geçtiğinde tabulu yer ormana kaldı,diyorlarki Ankara genel mudurlukten geri dönermiş evraklar.bekliyorum sabırla...