Öne Çıkanlar Çanakkale Seyhan

Samsun'da Hepimizin Bir Dünyası Var Etkinliği

Etkinlikte Yeşilyurt Demir Çelik İlkokulu'ndan 38 öğrenci yer aldı.

Deniz ve çevre kirliliğine duyarlılık geliştirmek için deniz ve iç sulardan çıkarılan terk edilmiş ağ ve diğer (şişe, teneke, lastik teker vb.) atık malzemeler dalgıç eşliğinde denizden çıkarılarak öğrencilere sergilendi.

Ayrıca denizden çıkarılan kabuklu deniz canlılarını da büyük bir merakla incelediler.

Öğrencilere çeşitli ikram ve hediyelerde bulunuldu.

Su ürünleri mühendisleri tarafından denizlerde yaşayan balık ve canlıların yanı sıra iç sularımızda yetişen balık çeşitleri de ayrıntılı olarak tanıtıldı.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, "Bu etkinlik, çocukların deniz ve çevre kirliliğinin zararları konusunda bilinçlendirilmesi ve deniz canlılarını korumaya teşvik edilmesi açısından oldukça önemlidir. Ayrıca, farklı türdeki balıklarla tanışma imkanı bulan öğrenciler, deniz canlılarının çeşitliliği ve önemi hakkında da bilgi edinmiş oldular."

Samsun'da düzenlenen "Hepimizin Bir Dünyası Var" etkinliği, deniz ve çevre koruma bilincinin geliştirilmesine önemli bir katkı sağladığını vurgulayan Sağlam, "Bu tür etkinliklerin devamlı olarak düzenlenmesi, gelecek nesillerin daha temiz ve sağlıklı bir dünyada yaşaması için oldukça önemlidir."

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliğe Samsun Valisi Orhan Tavlı, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kd. Albay Ahmet Bahadır, Çevre Şehircilik İl Müdürü Salih Livaoğlu, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü İcabi Çağan, teknik personel ve öğrenciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
SamsunCanik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.