Öne Çıkanlar Ak Parti Başkan aday adayı Ufuk Saral milli eğitim
banner798

Samsun'da Sürdürülebilir Turizm Paneli konferansı verildi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal,” Sürdülebirliğin altında özgürlük yatıyor. Geçmişten gelen değerlere ne kadar saygılıysanız. Sahip olduğunuz şeyi ne kadar biliyorsanız. Ne kadar ürete biliyorsanız, sizler hikayeleri insanlara sata biliyorsunuz demektir. Turizm denilen şey öyle bir şey, dikkat edilmesi gerekenler özgün değerlerin korunmasıdır. Sürdürebilmesi için, kendi varlığımıza ne kadar sahipsek, ne kadar önemsiyorsak, sürdürebilir Turizmi de benimsememiz lazım. Bu bölgemizde temel, kültür bizi özgün kılan rekabetimizi turizme kazandırmalıyız.” Dedi.

Yavuz Ünal ,” Ondokuz Mayıs Üniversitesi 116 farklı ülkeden 6 bin 200’ün üzerinde öğrencisi var. Farklı ülkelerde 200 kadar öğrenciye ulusalar arası ticaret eğitimi verildi. Öğrenciler kendi kültürünün tüketim analizini yapmalı, üniversitelerin stratejik yeri ve öneminin olduğunu altını çizmek isterim. Diğer bir konu bu şehrin nasıl anılması, nasıl görünmesi, bununla alakalı iyi karar verilmesi gerekiyor. “ şeklinde konuştu.

OMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut,” Sürdürülebilirlik bir yaşam felsefesidir. Samsun sürdürülebilir turizm konusunda oldukça önemli avantajlara sahiptir. 17 ilçemizin tamamında sürdürülebilir turizm konusunda cazibe merkezleri vardır. “ dedi.

Panelin, Kapadokya Üniversitesi - Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliği ile hazırlandığını söyleyen Yetkin Bulut, “Samsun Turizm Master Planında da sürdürülebilir turizme özel bir bölüm açılmış ve anlam yüklenmiştir. Raporda da ifade edildiği üzere ilimiz içme suyu kalitesi, su ve katı atık arıtma, mavi bayraklı plaj sayısı, sanayinin OSB’ler ile toplulaştırılması ile çevre sorunlarına karşı aldığı önlemlerle, rakip destinasyonlara göre ciddi rekabet üstünlüğüne sahip görünmektedir. Bu manada ilimizin yöneticilerinin turizme gereken önemi ve katkıyı vermesi ilimizin turizm gelirlerinden hak ettiği payı almasından son derece önemli bir faktördür. Bu manada şanslı olduğumuzu ifade etmek isterim.” Dedi.

Kapadokya üniversitesinden Doç. Dr. Mehmet Bahar, Akdeniz Üniversitesinden Doç. Dr. Murad Alpaslan Kasalak, OMÜ Turizm Fakültesinden Doç. Dr. Mutlu Kaya tarafından davetlilere, Sürdürülebirlik nedir? Sürdürüle birliğin önemi, Olumsuz Sosyal - Kültürel etkileri, olumsuz çevresel etkileri, Küresel turizmde sektör bağlantıları anlatıldı.

Panele katılanlar arasında, Samsun Valisi Orhan Tavlı, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen , Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, fakülte akademik ve idari personeli, öğrenciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBafra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.