Öne Çıkanlar Çanakkale Seyhan

Samsun'daki Çivisiz Cami'nin restorasyonu başladı




Çarşamba İlçesi'ne 6 kilometre uzaklıktaki Kuşhane Mahallesi'nde eski bir mezarlığın ortasında bulunan tarihi Kuşhane Çivisiz Ahşap Cami'nin restorasyonu Samsun Turizm Alt Yapı Birliği (SAMTAB) ve Büyükşehir Belediyesince gerçekleştiriliyor. 160 bin lira bedelle restore edilecek olan çivisiz caminin Temmuz ayında tamamlanması planlanıyor.



Çivisiz caminin kim tarafından yaptırıldığı bilinmezken, restorasyon çalışması hakkında bilgi veren Samsun Turizm Alt Yapı Birliği Başkanı Mehmet Hayri Şen şunları söyledi:



"Restorasyon çalışması kapsamında caminin her türlü kiremit çatı örtüsü yenilenecek, çam kereste ile ahşap takviye yapılacak ve taban ahşap ile kaplanacak. Yan ahşap duvarlar bakımdan geçirilip yenilenerek cilalanacak. Minberi ve mihrabı tadilattan geçirilecek olan camiinin ayrıca çevre düzenlemesi de yapılacak. Restorasyonun ardından tarihi Kuşhane ahşap çivisiz camii, orijinal haline döndürülerek hizmet verecek. Kuşhane ahşap çivisiz cami Samsun ve Çarşamba turizmi için özel bir yere sahip olacağına inanıyoruz."















Anahtar Kelimeler:
SamsunRestorasyon
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.