Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner797

Samsun Golf Sahası 18 çukura çıkıyor
 Golf seçmeleri için Samsun'a gelen Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu seçmeler sonrası Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte yapımı bitme noktasına gelen golf sahasında incelemelerde bulundu.

Başkan Yılmaz ile birlikte golf arabasıyla Golf Antrenman Sahası'nda turlayan Ağaoğlu, "Cumhuriyetin, kurtuluş mücadelesinin fitili Samsun'dan ateşlendi. Öyle görünüyor ki golfün de fitili buradan ateşleniyor" dedi. Samsun Golf Sahası'nın tamamlanma süresinin bir rekor olduğunu belirten Ağaoğlu, "Bundan 1 sene önce düşünce olarak başlayan bir arazinin üzerindeyiz. Neredeyse tamamı bitmiş bir golf sahasının üzerindeyiz. Abartmıyorum dünyada bir rekor. Yani Mayıs ayında proje çizimi başlayacak hemen hemen 6 ayda diğer çalışmalar yapılacak. Neredeyse hizmete hazırlanacak. Mart ayının 3'üncü haftasında final ekimi yapacağız. Daha sonrada 1 Temmuz'da da Federasyon Kupası Müsabakası oynanacak. Ben Yusuf başkanıma çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü gerçekten bir fitili ateşledi. Golf zengin sporu değil bir halk sporudur. Türkiye'de de sayın başkanım bir ilki gerçekleştirdi" diye konuştu.

Ağaoğlu, önümüzdeki haftada Redwin büyük ihtimal Trabzon'da da golf sahası inşası başlayacağını belirterek "Tabi bütün bu çalışmaların Sayın Bakanımızın, Çağatay Bey'in döneminde gerçekleşmesi bir tesadüf değildir. Sayın Bakanımızın bu işe Samsun'dan başlaması yanlış anlaşılmamalıdır.Burada yıllardır çok büyük bir çaba var ve talimatıdır 2017 İşitme Engellileri Olimpiyatlarına yetişmesi. Bu gün ilk seçmelerimizi de yaptık. Cumhuriyetin, kurtuluş mücadelesinin fitili buradan ateşlendi, Öyle görünüyor ki golfün de fitilini Samsun ateşledi" şeklinde konuştu.

9 çukur olan Samsun Golf Sahası alanının 18 çukura çıkartılacağının müjdesini veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, "Biz klasik anlamda deniz dolgusu yapmayı planlarken, Bakanımız, valimiz ve Federasyon başkanımızın desteğini görünce biz bu işi göze almalıyız dedik ve 420 dönüm alanı 7, 8 ayda denizi doldurduk. 420 dönümün 300 dönümüne 9 çukur koyduk. Şimdide 18 çukura çıkararak, uluslararası saha yapmayı planlıyoruz. Her şey insanlar için. Her şey spor kenti olan Samsun için" dedi.

Golfun Samsun'a yakıştığını vurgulayan Başkan Yılmaz, "Samsun, Türkiye'nin gelişmiş şehirlerinden oldu. Dünyada da gelişmiş şehirlerde golf var. Türkiye'de golf henüz halk sporu gibi algılanmıyor. Ama dünyanın gelişmiş şehirlerinde sokaklarda çocuklar golf oynuyor. Samsun gelişmişlik düzeyinde Türkiye'nin en gelişmiş bir şehri olarak golfü kendisine yakıştırdı" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.