Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

Samsun ile Nablus ‘Kardeş Şehir’ Oldu

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yerel yönetimlerde Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu belirterek “Kardeş belediye ilişkisi kurduğumuz, kardeşlerimizle iki ülke arasında ilave gelişmeye, dayanışmaya vesile olacak şekilde bir çalışma yapacağız” dedi. Filistin Nablus Belediye Başkanı Dr. Sami A. Hijjawi ise “Biz Türkiye’yi çok seviyoruz ve burada olmaktan gurur duyuyoruz. Samsun’a olan bu ziyaretimiz bize çok büyük mutluluk verdi” diye konuştu.

Samsun ile Filistin’in Nablus şehri imzalanan protokol ile ‘kardeş şehir’ oldu. Düzenlenen programa Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanları ile Filistin’in Nablus Belediye Başkanı Dr. Sami A. Hiijawi ve eşi Halak K. Hiijawi, Nablus Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Abdelafo S.Aker, Filistin Devleti Büyükelçiliği Müsteşarı Rana Abusiba katılırken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için kente gelen ‘kardeş şehir’ heyeti Azerbaycan Sumgayıt Belediye Başkan Vekili Orhan Adıgözelzade, Tören ve Organizasyon Şube Müdürü Ilgar Alıyev, Belediye Meclis Üyesi Ferid Memmedov, Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda Genel Sekreter Akif Kerimov ve Basın Sorumlusu Natevan Ahmadova da programda bulundu. 

‘SAMSUN SİZİN EVİNİZ’

Programda konaşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Yerel yönetimlerde Türkiye güçlü bir ülke. Kardeş belediye ilişkisi kurduğumuz, kardeşlerimizle iki ülke arasında ilave gelişmeye, dayanışmaya vesile olacak şekilde bir çalışma yapacağız. Nablus ile ‘Kardeş Şehir’ protokolümüzü imzaladık. Sumgayıt Belediyesi ile de daha önceden bu protokolü imzalamıştık. Bu gibi gelişmeler bizim için çok büyük bir mutluluk vesilesi. Özellikle iki belediye için de şunu söyleyebilirim: Biz kardeşiz. Şimdi biz varız yarın belki başkaları olur ama bu kardeşlik olgusunun daima canlı tutulmasını istiyor ve arzu ediyorum. Filistinsiz bir Türkiye, Türkiyesiz bir Filistin düşünülemez. Azerbaycan zaten ifade ettiğimiz gibi ‘İki millet tek devlet’ olarak gördüğümüz can kardeşimiz. Ben tekrardan hepinize hoş geldiniz diyorum. Sizleri seviyoruz. Samsun eviniz bunu hiçbir zaman unutmayın” dedi.  

‘TÜRKİYE’Yİ ÇOK SEVİYORUZ’

Filistin Nablus Belediye Başkanı Dr. Sami A. Hijjawi ise konuşmasında “Kıymetli Mustafa Demir başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu kısa günde kendisiyle çok yakın arkadaş, kardeş olduk. Burada aktif bir şekilde çalışan birçok birim ve daire başkanlarıyla tanışmaktan da çok memnun oldum. Ben hepimizin birlikte tecrübe paylaşımı yapabileceğimizi düşünüyorum ve bu konuda güzel adımlar atılacağını umuyorum. Özellikle de ulaşım araçları ve yollarla ilgili meselelerde; katı atıklar, itfaiye gibi alanlarda güzel adımlar atılabilir. Biz Türkiye’yi çok seviyoruz ve burada olmaktan gurur duyuyoruz. Samsun’a olan bu ziyaretimiz bize çok büyük mutluluk verdi. Sevgi seli ile karşılandık burada. İlişkilerimizin daha fazla artacağını, kuvvetleneceğini görüyorum” diye konuştu.

‘İLİŞKİLERİMİZ DAHA DA DERİNLEŞECEK’

Filistin Devleti Büyükelçiliği Müsteşarı Rana Abusiba ise programda yaptığı konuşmada Samsun’da ikinci defa bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyleyerek “Biliyorum ki daha sonraki zamanlar da ilişkileriniz daha da derinleşecek, güzelleşecek, güzel adımlar atılacak. Bizim 3 tane kardeş belediyemiz var. Samsun da onlardan birisi. Türkiye’nin Filistin’le birlikte olan duruşunu biliyoruz. Türkiye hep adil bir tarafta yer almıştır. Kudüs problemi ile söylemek isterim ki Türkiye gerçekten büyük bir duruşla yanımızda duruyor. Bunla ilgili güzel adımların atıldığını da görüyoruz. Bu bize ayakta durma gücü veriyor” şeklinde konuştu.

‘KEDERİNİZ, KEDERİMİZ; SEVİNCİNİZ, SEVİNCİMİZDİR’

Programda konuşma yapan Azerbaycan Sumgayıt Belediye Başkan Vekili Orhan Adıgözelzade ise “Öncelikle sizlere Azerbaycan’dan bol bol selam ve sevgi getirdim. Bu bayram gününde sizlerin yanındayız. Azerbaycan ve Türkiye birbirimizin güzel günlerinde yanında olduğumuz gibi dar günlerinde de yanındayız. Bunu Karabağ savaşında, yakınlarda karşılaştığımız deprem felaketinde gördük ve daima yan yana olduk. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Kederiniz, kederimiz; sevinciniz, sevincimizdir’ Sizlere bizi ağırladığınız ve karşıladığınız için teşekkürlerimiz sunuyorum” dedi.  

Anahtar Kelimeler:
Samsun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.