Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

Samsun Valiliği’nden hava kirliliği açıklaması


Samsun Valiliği, Tekkeköy İlçesi'nde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesisler ile ilgili yapılan hava ölçüm değerleriyle ilgili çalışmaları hakkında yazılı açıklama yaptı. İlçede ölçüm çalışmalarına başlanıldığı ancak bölgedeki değer aşımlarının nedeninin tam olarak tespit edilemediği belirtilen yazılı açıklamada şu detaylara yer verildi:

"Tekkeköy ilçesinde bulunan Hava Kalitesi İzleme İstasyonunda son zamanlarda kükürtdioksit (SO2) parametresinde Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Yönetmeliğinde verilen uyarı eşiğinin zaman zaman aşıldığı gözlemlenmiştir. Valiliğimizce (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce) konu titizlikle takip edilerek gerekli denetimler, takipler Netspor ve tespitler yapılmıştır. Bölgedeki tesislere yapılan denetimler sonrası mevzuatın verdiği yetkiler tereddütsüz kullanılarak gerekli idari yaptırımlar uygulanmıştır. Bölgedeki değer aşımlarının nedeni tam olarak tespit edilememekle birlikte tesislerden biri bakım ve yenileme çalışmaları için 14 Mart Pazartesi günü planlanan üretim faaliyetlerinin durdurulması işlemini toplum sağlığı ve konunun hassasiyetini göz önünde bulundurarak 09 Mart Çarşamba gününe çekmiş ve bu tarih itibariyle tesisin üretim faaliyetleri kendilerince durdurulmuştur. Başka bir tesis ise 27 Şubat 2016 tarihinden itibaren kapasitesini yüzde 50'ye çekmiştir. Valilik olarak ilgili tüm birimlerle eşgüdümle bu bölgemiz 24 saat takip edilmekte ve gereği yapılmaktadır."


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.