Öne Çıkanlar Samsunspor Dart
banner797

Samsun yerli trenini bekliyor




Bursa Samsun Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen 'Samsun Tanıtım Günleri' için Bursa'ya giden Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gar-Tekkeköy Hafif Raylı Sistem Hattı'nda hizmet verecek trenlerin üretildiği Durmazlar Makina A.Ş'yi ziyaret etti.



Modern tramvay vagonların son durumu ile ilgili bilgi alan Başkan Yılmaz'a RAYDER Başkanı Taha Aydın da eşlik etti.



Yerli üretimin önemine dikkat çeken Başkan Yılmaz, Samsun'un yerli treni kullanmak için gün saydığını söyleyerek, "Bursa'da üretim yapan ve kalite bakımından yurt dışı firmalarından geri kalmayan Durmazlar firmasının şehrimiz için ürettiği yerli trenleri yerinde inceledik.



Ben de bir makina mühendisi olarak bu imalatın Türkiye'de yapılmış olmasından, yerli üretim adına gurur duyuyorum" dedi.



Vagonların Ekim ayı içerisinde teslim alınacağını belirten Başkan Yılmaz, "Vagonlarımızın yapım sözleşmesi geçen yıl Ekim ayında yapılmıştı.



Bu yıl Ekim ayında 8 tramvayımızı teslim alacağız.



Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.










Anahtar Kelimeler:
SamsunSamunTren
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.