Öne Çıkanlar İl Jandarma Komutanlığı Gümüşhane
banner797

Samsun’da çiftçilere tohum, sera naylonu ve süt sağım makinesi dağıtımı yapıldı

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam açıklamasında,"Bakanlığımızca başlatılan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Bafra İlçemizde bulunan üreticilerimize 250 dekar alanda ekilmek üzere 5 bin kilogram çeltik tohumu, 325 dekar alanda ekilmek üzere 3 bin 250 kilogram kuru fasulye tohumu, 18 Üreticimize de sera naylonu teslim edildi." Edildiğini söyledi.

İbrahim Sağlam,” Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKEP) Projeleri kapsamında 'Çeltik Tarımında Yeni Üretim Tekniklerinin Geliştirilmesi' projesi ile çeltik tohumu verilecektir. 2023 yılında Bafra da 49 Mahallemizde 132 bin dekar alanda çeltik ekimi yapıldı. Son Yıllarda Basınçlı sulama yöntemi ile Çeltik yetiştiriciliğinde Ülkemizin örnek olan Bafra İlçemizde bu proje ile 2024 yılında, 250 dekar alan için yaklaşık 20 kişiye 5 bin kilogram tohumluk yüzde 65 devlet destekli olarak dağıtılarak damla sulama metoduyla çeltik yetiştiriciliği yapılması sağlanacaktır.”

Sağlam,”Tarım ve Orman Bakanlığımız Kaynaklı, Samsun Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde olarak “Kadın Çiftçilere Süt Sağım Makine Desteği Projesi “ kapsamında Bafra İlçemizde 39 kadın çiftçimize, 1 er adet olmak üzere toplam 39 adet süt sağım makinesi teslim edilecektir. Bafra ile beraber Samsun’da toplam 113 kişiye Bu proje ile süt sağım hijyeni artacak hayvancılıkta modern makinelerinin kullanımı teşvik edilmiş olacaktır.” Dedi.

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projeleri kapsamında, 2023 yılında Bafra da 3 bin arazide kuru fasulye yetiştiriciliği yapıldığını söyleyen Sağlam," Bu Proje kapsamında yukarı kuşak mahallelerinde 325 arazi için 3 bin 250 kilogram Borsa ve Karbeyazı çeşidi kuru fasulye tohumluğu dağıtımı yüzde 65 devlet destekli olarak yapılacak. Üst kuşak bölgelerinde yağışın yeterli olmadığı alanlarda da yetiştiriciliği yapılabilen kuru fasulye, bölge çiftçisine diğer ürünlere alternatif olarak daha çok ekonomik katkı sağlayacaktır. " Desteklerin de devam edeceğini de söyledi.

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen," Bafra Türkiye’nin en önemli ovalarından bir tanesi olduğunu düşünüyorum. 629 bin hektarlık bir tarım arazisine sahibiz. Ovamız, orta kuşak ve yüksek kuşak olmak üzere, ovamız tüm kuşaklara her zaman eşit davranılmasını söylüyorum. Öncellikle bu politikayı güttükleri için, yüksek kesimlerde politikaları güdüp, projeler geliştirip çiftçiliğe destekler verdikleri için Tarım ve Orman Müdürlüğüne ve bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Sarpun mahallesi ile Akalan Mahallesi’nde fasülye tohumu dağıtmıştık. Gene bu bölgemizde aracılıkla ilgili projeler geliştirmiştik.Bunların neticelerini aldık. Çeltik üretimi alanlarına brokoli ekimleri yaptık. Çeltik ekimlerinde damla sulama yapılarak bunu Türkiye’de örnek bir ilçe haline getirdiklerini de” söyledi.

Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı,” Bakanlarımızın onurlarla birlikte yapmış olduğu çalışmada, bizlerinde takibi ile birlikte çalışmaları kazandırdık, kazandırmaya da devam edeceğiz. Süt sağma makinelerinin kadınlarımıza verilmesi ayrı bir güzelliktir, kadınlarımızın elinin değindiği yerde başarı vardır. Çeltik üretiminde damla sulamanın ülkemize örnek olacak bir çalışma olduğunu. “ kaydetti.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bafra SERA OSB Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, SERA OSB sanayisinin atl yapısına yaklaşık 250 milyon liralık hükümetimiz harcama yaptı. Sadece burada 30 parselde her biri 24 dönüm olan modern seraların yapıla bilmesi için, Japon firmasının büyüklüğünden 30 katı olan seralar yapılıyor. Türkiye’de çok profesyonel firmalar buraya gelecek. 22 firmanın tahsisi yapıldı.Burası bizim çiftçilerimize rol model olacak. ”dedi.

Düzenlenen teslim programına Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Sebze Üreticileri Birlik Başkanı Adem Aşçı, Tahıl Üreticileri Birlik Başkanı Hasan Toker,Manda Yetiştiricileri Birlik Başkanı İsmail Metin, Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Başkanı Ömer Baykurt, Bafra TMO Müdürü Aşkın Yılmaz, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri, İlçe ve Şube Müdürlerinin yanı sıra teknik personeller ve üreticiler katılım sağladı.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBafra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.