Öne Çıkanlar CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza CİNSEL SALDIRI
banner797

SMMMO’dan Samsun TSO’ya ziyaret
banner852
SAMSUN Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Yönetimi, Muhasebe Haftası etkinlikleri kapsamında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Yönetimi, her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan, 'Muhasebe Haftası' etkinlikleri çerçevesinde Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu ziyaret etti. Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan Çakır ve Oğuzhan Serinkaya'nın da bulunduğu ziyarette konuşan SMMMO Başkanı Hayrul Kayar, etkinlikleri çerçevesinde yakın ilişkide bulundukları resmi ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiklerini belirtti. Yaptıkları ziyaretlerde mesleki dayanışmanın yanı sıra, sorunları ve beklentilerini de dile getirdiklerini belirten Kayar,"TSO'lar hem sosyal hem de ekonomik anlamda ülkemizin ve şehirlerin gelişmesine önemli katkıda bulunan kurumların başında geliyor. Samsun Ticaret ve Sanayi Odamızın da şehrimize önemli katkıları var. Ayrıca, Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Salih Zeki Murzioğlu'nun TOBB Yönetim Kurulu Üyesi olmasını da çok önemsiyoruz. Bizlerin talepleriyle yakından ilgilendiğiniz için size teşekkür ediyorum" dedi.

Muhasebe mesleğinin dünyanın en eski mesleklerinden biri olduğunu belirten Kayar, "Bizler de birer KOBİ'yiz. Piyasa varsa, biz de varız. Hizmetleri size sunuyoruz. Bizler de aynı sizin gibi reel sektörün birer hamisi olduğumuz kadar, iş adamlarımızın da sırdaşıyız. Ama bizim de çözüm bekleyen Kolaybet mesleki sorunlarımız var. Başta, esnaf, tüccar ve sanayici olmak üzere, reel sektörün koruyucusu ve sözcüsü konumunda bulunun ve aynı zamanda idare ile reel sektör arasında köprü görevi gören meslek camiamızın, sorunlarının çözümü, başta kamu idaresi olmak üzere tüm kesimlerin iş ve işlemlerini olumlu yönde etkileyecektir. Taleplerimiz incelendiğinde, hiçbir talebimiz için devletimizin kasasından, hazinesinden herhangi bir bedelin çıkması da söz konusu değildir. Sadece meslek camiamızın daha iyi şartlarda hizmet vermesini sağlayacak, gelişmiş ülkeler ve dünya standartlarında entegre olmasına yardımcı olacak talepler olduğu net bir şekilde görülmektedir" diye konuştu.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Sizler kamu adına toplanacak kaynağın oluşması için önemli bir görev üstlenen meslek grubusunuz. Çünkü vergi veren mükellefler ile vergi toplayan devlet arasında bir aracı kurum olarak görev yapıyorsunuz. Ayrıca, meslek temsilcileriniz iş dünyasının en önemli paydaşları arasında. Sizlerin şahsında bütün meslek grubu üyelerinizin Muhasebe Haftası'nı kutluyorum. Dile getirdiğiniz sorunların çözümü noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876