Öne Çıkanlar Çanakkale Seyhan

Terme'de dereye istinat duvarı çekiliyor

Samsun'un Terme İlçesi Evci Mahallesi'nin ortasından geçen Evci Deresi'ne taşkın koruma amacıyla istinat duvarı çalışmalarına başlandı. Geçen yıl yaşanan sel felaketinde mevcut duvarların önemli bir kısmı tamamen yıkıldığı kalan kısımların da kullanılamaz hale geldiği belirtildi. Çalışmaları yerinde inceleyen ve yetkililerden son durumu hakkında bilgiler alan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul başlatılan taş istinat duvarı çalışmalarının mahalle halkının korkulu rüyası olan sel ve taşkın tehlikesini ortadan kaldıracağını söyledi.

Başkan Kul başlayan duvar çalışmalarında tek taraflı 300 metrelik bölümünün başarıyla tamamlandığını, çift taraflı 1500 metrelik kısımda çalışma yapılacağını kaydetti. Toplamda Evci mahallesinde 4 milyon 245 bin liralık istinat duvarı ihalesi yapıldığını açıklayan Kul "Evci mahallemizde 2015 yılı içerisinde Taraftarium yaşadığımız sel felaketinde tesellimiz can kaybının olmaması idi. Mahalle içerisinden geçen dere sel ve taşkından halkımıza büyük zarar veriyordu. Ayrıca yaz aylarında etrafa pis kokular yayılmasına sebep oluyordu. Yapılan istinat duvarları ile hem mahallemiz sel ve taşkınlardan korunacak, hem de pis koku ve kötü görüntüyü ortadan kalkmış olacak" diye konuştu.

Başkan Kul, Evci Mahallesi'nde yapılan çalışmalardan dolayı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu başta olmak üzere Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü yetkililerine de teşekkür etti.




Anahtar Kelimeler:
SamsunDuvar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.