Öne Çıkanlar Çanakkale Seyhan

Türkiye Kültür Yolu Festivali Samsun'da Başladı

Samsun Turizminin Türkiye Kültür Yolu Festivali lasmanı tanıtımında yapılan yazılı açıklamada,Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy," çok değil bundan 3 ay önce, "Samsun İli Turizm Master Planı" basın lansmanı için bir araya gelmiştik. Samsun, Türk turizminin Karadeniz'deki lokomotifi olmak için bu noktada ilk adımı atmıştı. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Zira turizmde yakalanan ciddi bir başarı ivmesi varken, bu alanda herkesin üzerine düşeni gecikmeden yapması çok değerli ve gerekli." 

Türkiye Bir Kültür-Sanat Gücü

Bakan Mehmet Nuri Ersoy'un satır başlıkları şu şekilde;

Dünya Turizm Örgütü verilerine göre Türkiye bugün ilk beş turizm ülkesinden biridir. Ziyaretçi sayısı, turizm geliri, ürün çeşitliliği, tesisleşme ve altyapı, sürdürülebilirlik uygulamaları, pazar çeşitliliği, yıl boyuna ve ülke geneline yayılan turizm hareketi derken her başlıkta büyük ilerlemeler kaydettik. Bunu kamu ve özel sektör paydaşlarımızla birlikte başardık. Kazanımlarımızı koruyarak bu başarının devamlılığını da yine birlikte sağlayacağız. Tabii bu yükseliş ivmesi sadece turizmle sınırlı değil. Rekorlar kıran izleyici ve temsil sayılarıyla, ödülleri ve ihraç başarılarıyla konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale temsillerine, sinemadan dizi sektörüne bugün sanatta da bir Türk rüzgârı esmektedir."

"Yine dünyanın en yoğun ve kapsamlı arkeoloji çalışmalarıyla, aldıkları ödüllerle gerek yapısal gerek işlevsel anlamda uluslararası birer mimari simgeye dönüşen kültür-sanat merkezleri ve müzelerimizle, yasadışı yollarla yurt dışına çıkarılan kültür varlıklarımızın iade çalışmalarındaki başarımızla, gelenekselden evrensele uzanan kültür ürünlerimiz ve bilimsel faaliyetlerimizle kültür sahasında da öncü ve özgün bir Türkiye var artık.

Türkiye Kültür Yolu Festivali: Kültür ve Sanatla Bütünleşmiş Turizm

"İşte Türkiye Kültür Yolu Festivali bütün bu başarıların hem sonucu olan hem de onlara katkı sunarak sürekliliği sağlaması için düşünülmüş bir projedir. Dünyanın en büyük ve kapsamlı festivalidir. Avrupa Festivaller Birliği üyeliğine kabul edilmiştir ve her yıl rekorlarla yoluna devam etmektedir. Samsun da artık bu büyük markanın bir parçası, "Kültür ve Sanatla Bütünleşmiş Turizm" vizyonumuzun bir aktörüdür." ifade etti.

Festivalde Neler Var?

Konserler: Oğuzhan Koç, Buray, Uğur Aslan, Ferhat Göçer, Can Bonomo, Mert Demir, Fatma Turgut, Cem Adrian ve Bengü gibi isimler sahne alacak.

Opera ve Bale: Devlet Opera ve Balesi sanatçıları eşsiz performanslar sunacak. "ŞAHMERAN" operasının dünya prömiyeri de festival kapsamında Samsun'da gerçekleştirilecek.

Sergiler: "Atatürk Kültür Yolunda", "Samsun'dan Cumhuriyet'e Yüzde 100", "Anadolu ve Zümrüd-ü Anka" gibi resim, fotoğraf, hat, deri rölyef ve dijital içerikli sergiler sanatseverlerle buluşacak.

Gastronomi: 15 tane "Festival Le

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.