Öne Çıkanlar Binali Yıldırım banknot
banner797

Tutuklu ve hükümlülerin sergisi
Tutuklu ve hükümlülerin yaptığı el işi ürünler sergilendi



Samsun'daki Ceza İnfaz Kurumları ve Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından el sanatları sergisi düzenlendi. Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda açılan sergide, tutuklu ve hükümlülerin yaptıkları el işi eserler yer aldı. Eserlerin satışı da yapıldı. Hazırlanan stantları gezenler boncuk işleme, ahşap oyma, bakır işleme, ayakkabı, dokuma gibi ürünleri inceleyip satın aldı.



Samsun'da Ceza İnfaz Kurumları ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nden Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Tahsin Gürel, tutuklu ve hükümlülerin ürettikleri ürünlerin tanıtımı için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi. Gürel, şöyle dedi:



"İl genelinde ilk defa böyle bir sergi düzenledik. Bu serginin amacı halkımıza özellikle ceza infaz kurumlarında sadece hükümlülerin cezaları çekmeleri yanında meslek sahibi olmaları amacıyla çeşitli kursların açıldığı ve bu sayede meslek sahibi olduklarını göstermek istedik. Düzenlenen kurslarla tutuklu ve hükümlülerin rehabilitasyonlarının sağlanarak bundan sonraki yaşamlarına adapte olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz."





















Anahtar Kelimeler:
SamsunSergi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.