Öne Çıkanlar Arıcılık istanbul
banner797

Ünlü matematikçi Cooper'a ulaştırmak istiyor

SAMSUN'da emekli matematik öğretmeni 59 yaşındaki Aydın Cerit, asal sayılar üzerinde çalışma yaptığını söyleyerek, "Tüm asal sayıları kapsayam formüller hazırladım. Bu konuyla uğraşan ünlü Matematikçi Curtis Cooper'a çalışmalarımını ulaştırmak istiyorum" dedi.

Samsun'da yaşayan matematik öğretmeni evli ve 2 çocuk babası Aydın Cerit, matematik alanında yaklaşık 20 yıldan bu yana araştırma yaptığını belirtti. Özellikle asal sayılar üzerinde yoğunlaştığını dile getiren Cerit, "Asal sayıları 9 ayrı kümede topladım. Bunların ilki sonlu küme, diğerleri sonsuz 8 adet küme. Betticket Sonlu küme 2, 3 ve 5 asal sayılarını içeriyor. Sonsuz 8 küme de diğer tüm asalları kapsıyor. Bu dizilerin içerisindeki hangi terimlerin asal, hangi terimlerin asal olmadığını belirten özdeşlikleri ürettim. Yapmış olduğum bu çalışmaları bilgisayar ortamında listemek istiyorum. Bununla tüm asal sayılar ortaya konulabilecek. Bu çalışmalar bir teknolojik alt yapıdır. Teknolojiye ivme kazandıracak üretimlerdir. Devlet kurumlarında ya da bir başka alanda 'Bilgisayar kilitlendi, yavaşladı' gibi sorunları ortadan kaldıracaktır. Bu konudaki çalışmalarımı da Amerikalı ünlü matematikçi profesör Curtis Cooper ve ekibiyle paylaşmak istiyorum. Bu konuda da gerek Milli Eğitim Bakanlığı gerekse ilgili tüm bakanlık yetkililerinden de destek istiyorum. 20 yıllık çalışmalarımın boşa gitmesini istemiyorum" dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.