Öne Çıkanlar Çanakkale Settar Aslan

Ziraat odası başkanlarından süt kampanyasına deste
Samsun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hasan Tütüncü, Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Alper, Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı ve yönetim kurulu üyeleri süt fiyatlarının düşük olması nedeniyle süt üreticilerine destek olmak için başlatılan 'Süt içme Kampanyası'na destek olarak çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyor.

Gittikleri ziyaretlerde kampanyaya dikkat çekmek için süt ikramında bulunduklarını söyleyen Samsun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hasan Tütüncü, "Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar, süt fiyatlarının düşük olması nedeniyle süt üreticilerine destek olmak için süt kampanyası başlattı. Biz de bu Matadorbet kampanyaya destek oluyoruz. Düzenlenecek etkinliklerde katılımcılara süt dağıtılacaktır.

Sağlık açısından son derece değerli bir ürün olan sütün, tüm yaş gruplarında tüketimin artırılması için kampanyalar düzenlenmelidir. Okul kantinlerinde bazı yiyecek ve içecekler yasaklandı. Bunlara alternatif süt ve ayran getirilebilir. Son yıllarda gazlı içeceklere ilgi çoğaldı. Samsun'da yıllık 300 bin ton süt üretiliyor. Sütün sağlığa olan faydaları da dikkate alınarak, kişi başına düşen süt tüketiminin gelişmiş ülkelerin seviyelerine çıkarılması için toplumsal bilinci artıracak eğitim çalışmalarına da ağırlık verilmelidir" dedi.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.