Öne Çıkanlar Samsun 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası
banner798

Başbakan,Suriye Krizinden ne Türkiye nede AB sorumludur
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ortak basın toplantısında konuşuyor. Mülteci sorununa ilişkin Davutoğlu, "Suriye krizinden ne Türkiye ne AB sorumludur. Sorumluları, halkına zulüm eden rejim, bu şartlar altına ortaya çıkan terör örgütleri ve bu rejime, terör örgütüne destek veren uluslararası bazı aktöreler. Bunun bedelini Türkiye ve AB ödüyor" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuştu. Mülteci sorununa ilişkin Davutoğlu, "Suriye'deki gelişmeler ve Suriyeli mülteciler sorunun Türkiye ve Avrupa Birliği üzerinde oluşturduğu baskı ve çözüm yollarını ortak bir mesele olarak ele aldık. Sorunun ortak olduğu konusunda mutabıkız. Suriye krizinden ne Türkiye ne AB sorumludur. Sorumluları, halkına zulüm eden rejim, bu şartlar altına ortaya çıkan terör örgütleri ve bu rejime, terör örgütüne destek veren uluslararası bazı aktöreler. Bunun bedelini Türkiye ve AB ödüyor. Mülteci görünümlü istismarcılar da var. Bir sektör oluşturdu dünyada insana kaçakçılığı anlamında. İnsan kaçakçılığına karşı ortak eylem planında attığımız adımları ele aldık. Tüm bunların arkasında Suriye'deki istikrarsızlık ve ortaya çıkan büyük insani trajedidir" diye konuştu.

"RUSYA VE REJİM TARAFINDAN GERÇEKLEŞEN ATEŞKES İHLALLERİ ATEŞKESİ ÇOK DAHA KIRILGAN KILIYOR"

Suriye'deki ateşkese ilişkin Davutoğlu, "Son dönemde sağlanan ateşkesin çok kırılgan şartlarda seyreden ateşkesin gerçek anlamda uygulanmasına büyük önem veriyoruz. Çünkü Suriye'de istikrar olursa Türkiye'ye dönük göç dalgası da azalır. Türkiye'den AB'ye geçme çabası içerisinde olanların sayısında da azalma görülür. Betgaranti Ama maalesef ateşkes ihlallerinin özellikle Rusya ve rejim tarafından gerçekleşen ihlallerin ateşkesi çok daha kırılgan kıldığını hepimiz görmekteyiz. Önümüzdeki dönemde inşallah pazartesi günü tekrar Brüksel'de bir araya geleceğiz bütün bu çerçeveyi AB liderleri ile ele alma imkanı bulacağız. Türkiye, hiç kimseyi aç ve susuz bırakmamıştır bu destansı insanlık bir tavırdır. Türkiye AB ile imzaladığı ortak eylem planına sadıktır. Palanın gereklerini yapmaktadır yapamaya devam edecektir. Kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye, Suriye'deki istikrar, mülteci sorunu için AB ile her türlü inisiyatifi geliştirmeye hazırdır" diye konuştu.

"ŞARTLAR NE OLURSA TÜRKİYE'NİN AB HEDEFİNDE HERHANGİ BİR SAPMA OLMAYACAKTIR"

Davutoğlu, "Şartlar ne olursa Türkiye'nin AB hedefinde herhangi bir sapma olmayacaktır. Avrupa kıtasının bir barış kıtası olması çok kültürlü değişik milletlerin birlikte barış içinde yaşadığı bir kıta olması bakımından da büyük bir medeniyet barışı projesidir" dedi.

"PROVOKATİF ÇAĞRILARA KULAK ASMAYAN DİYARBAKIRLILARLA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarını eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, " Dün büyük çarılar yapıldı. İsyan, silah çağrıları. Provokasyonlar. Diyarbakır halkı bunlara hiç yüz vermedi. Bölge halkı, Türkiye'nin huzurunun ve istikrarının ne demek olduğunu çok iyi biliyor. Çevrede yanan ateşe Türkiye'yi sürüklemek isteyen bölücü terör örgütüne karşı da çok basiretli tavır sergiliyor. Bu anlamda dün Diyarbakır'ın provokatif çağrılara kulak asmaması, çağrıların cevapsız kalması çok anlamlı. Diyarbakırlılarla teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Ovası

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.