Öne Çıkanlar Samsun master
banner867

Basın özgürlüğünden o insanlar içeride olmadı
banner852
ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Meclis Genel Kurulu'nda Anayasa Mahkemesi'nin Erdem Gül ve Can Dündar hakkında verdiği tahliye kararının ‘yetki ihlali’ olduğunu savunarak, “Basın özgürlüğünden dolayı o insanlar içeride olmadı. Bu ülkenin mahremine olan müdahaleden dolayı içeride oldular” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi kararına yönelik yaptığı açıklamayla ilgili sorusunu cevapladı. Süleyman Soylu, Anayasa Mahkemesi'nde 2014 yılından 20 bin bireysel başvuru dosyasının hala beklediğini şu anda 2013 yılının bireysel başvurularının görüşüldüğünü belirterek şöyle konuştu:

“Biz bu yetkiyi Anayasa Mahkemesi'ne nasıl verdiğimizi biliyoruz. Anayasa Mahkemesi'ne bu yetkiyi bu tip davaları dairelerde görüşmek için verdik, Genel Kurul'da görüşmek için vermedik. Anayasa'nın 19'uncu maddesi, 26 ve 28'inci maddesi ve yine ifade etmek istiyorum 'Basın özgürlüğüyle ilgili hak ihlali var' demek Anayasa Mahkemesi'nin bu konuda yetki ihlalinin ta kendisidir; çünkü ilgili mahkeme, basın özgürlüğüyle ilgili herhangi bir karar vermemiştir. Anayasa Mahkemesi'nin basın özgürlüğüyle ilgili hak ihlali kararını ortaya koyması bir yetki ihlalidir. İnsanlar Venüsbet içeri girerler, çıkarlar ama şu çok nettir. Oradan, hapishaneden çıkan bir kişinin Sayın Cumhurbaşkanımıza 'Doğum günü hediyen olsun. İnşallah sen de buraları tadarsın' imasındaki cümleleri bulundurması, son derece seviyesizliktir. Basın özgürlüğünden dolayı o insanlar içeride olmadı. Bu ülkenin mahremine olan müdahaleden dolayı içeride oldular.”

LEVENT GÖK: CUMHURBAŞKANININ YANINDA MISINIZ, BAŞBAKANIN YANINDA MISINIZ?

Sorusuna cevap alamadığını söyleyen Levent Gök sataşmadan dolayı söz alarak kürsüde konuşma yaptı. Levent Gök, Anayasa Mahkemesi üyelerini 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün atadığını belirterek şunları söyledi:

“Sayın Bakan, benim sorum o değil. Siz burada 'Anayasa Mahkemesinin yetkisi yok' derken, neredeyse 'Anayasa Mahkemesi üyelerini Cumhuriyet Halk Partisi atadı da ondan dolayı' diyeceksiniz. Halbuki, sayın bakan, Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı veren üyelerinin 10'unu sizin kurucunuz Abdullah Gül atamıştır. Benim sorum çok nettir. Can Dündar ve Erdem Gül tutuklandığı zaman Başbakana soru soruluyor değerli yurttaşlarım, değerli milletvekilleri. Cumhurbaşkanı'na değil de önce Başbakan'a. Sayın Başbakan diyor ki, 1 Aralık 2015'te 'Bu haberlerin yayınlanması bir suç mu, buna ben değil mahkeme karar verir', 'Bu yargılamanın tutuksuz olması esastır.' Sayın Başbakanın verdiği cevap bu, değerli milletvekilleri. Davutoğlu'nun böyle söylediği, bir noktada tahliye edilmeleri karşısında adeta çılgına dönen bir Cumhurbaşkanı'na karşı siz ne diyorsunuz onu söyleyin bana? Cumhurbaşkanı'nın yanında mısınız, Başbakan'ın yanında mısınız? Karar verin. Her ikisinin yanında olmaz, hukuk ve adalet tektir ve sizin bu anlayışınız bugün bir kez daha mahkum olmuştur. Yenildiniz, yenildiniz, yenildiniz.”

Haber Ovası

Anahtar Kelimeler:
Erdem GülCan Dündar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876