Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner798

Davutoğlu Merkel'le görüştü
banner852
BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede Suriye'deki durumun ele alındığı, Başbakan Davutoğlu'nun çatışmaların durdurulması konusunda varılan mutabakata uyulmasının her şeyden önce Suriyeli sivillerin güvenliği açısından hayati önem taşıdığını ve bununla birlikte IŞİD, PYD/YPG gibi terörist grupların durumdan yararlanmasına izin verilmemesi gerektiğini ifade ettiği öğrenildi.


Kalebet /> Almanya tarafının isteği ile gerçekleşen görüşmede, yasadışı göçle mücadelede Türkiye-Almanya ve Türkiye-AB işbirliğindeki mevcut durum da gözden geçirildi. Başbakanlık kaynakları, görüşmeyle ilgili, "Bu bağlamda liderler Türkiye, Almanya ve AB makamlarının yürüttükleri işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirmiş, bu işbirliğinin artarak sürdürülmesi konusunda mutabık kalmışlardır. Ayrıca, NATO'nun Ege Denizi'nde, yasadışı göçle mücadeleye katkı amacıyla icra etmesi öngörülen faaliyetlerin önemine vurgu yapmışlardır. İki lider, 7 Mart günü gerçekleştirilecek Türkiye-AB Zirvesinin göç gibi güncel konular yanında, Türkiye-AB ilişkilerinde kaydedilen ilerlemenin ele alınması için önemli bir fırsat teşkil edeceğini belirtmişlerdir" bilgilerini iletti.

Haber Ovası

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876