Öne Çıkanlar KAFFED Genel Başkanı Yaşar Aslankaya Dayandı
banner797

Kamalak,AYM kararı başta Cumhurbaşkanını bağlar

SAADET Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aynı zamanda hukukçu olan Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili kararına yönelik açıklamalarını değerlendirdi.

"BİR HUKUKÇU OLARAK SÖYLÜYORUM

Bir hukukçu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini "çok talihsiz" bir açıklama olarak nitelediğini belirten Kamalak, "Öncelikle Anayasa Mahkemesi'nin 17 üyesinden 14'ü Ak Parti döneminde atanmıştır. Bu olayda (Can Dündar ve Erdem Gül kararı) ihlal kararı veren 12 üyeden 10'u yine AK Parti iktidarı tarafından işbaşına getirilmiş, seçkin üyelerdir. Böyle bir durumda sayın Cumhurbaşkanı'nın Anayasa Mahkemesi ile ilgili sözleri hukuk devleti açısından bir hukukçu olarak ifade ediyorum çok talihsiz bir açıklama olmuştur. Anayasa'nın açık hükmüne göre Anayasa Mahkemesi kararları bütün kişi ve kurumlar ile başta da sayın Cumhurbaşkanını bağlar. Çünkü sayın Cumhurbaşkanı Anayasanın 104. maddesine göre ülkenin birliğinden, bütünlüğünden, asayişinden ve kurumların ahenk içinde çalışmasından sorumludur" diye konuştu.

ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARINI İNSANLARIN GÖNLÜNE, Betvole KEYFİNE GÖRE DEĞİL HUKUKA GÖRE VERİR

"Eğer hukuk devletine inanıyorsak bu inancı sarsacak, devletin kurumlarını yıpratacak açıklamalardan fersah fersah uzak durmalıyız" diyen Kamalak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Buna en fazla riayet etmesi gerekenlerde şüphesiz devlet adamlarıdır. Devlet adamlığı bunu gerektirir. Her zamankinden fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Böyle bir süreçte devlet kurumlarının varlığını ve itibarını yıpratacak açıklamalar, devlete, yargıya, hukuka olan güveni sarsmaktan toplumu daha da fazla germekten başka bir işe yaramaz. Mahkemelerin kararları hoşumuza, hoşunuza gitmeyebilir, zaten mahkemeler, hele hele Anayasa Mahkemesi kararlarını insanların gönlüne, keyfine göre değil hukuka göre verir."

SURİYE VE ORTADOĞU POLİTİKALARINI ELEŞTİRDİ

Konuşmasında Suriye'deki savaşa da değinen Kamalak, Suriye'nin paylaşılma planının açık bir şekilde hayata geçirildiğini ifade etti. Suriye ve Ortadoğu politikaları nedeniyle Ak Parti'yi eleştiren Kamalak, "Malesef bölgesel aktör olma iddiasıyla yola çıkan Ak Parti, bugün fikri bile sorulmayan bir figüran haline gelmiştir" ifadesini kullandı. Kamalak, "Bin yıllık kardeşimiz, yüzyıllık komşumuz Suriye ile sınırımız değişiyor, değiştiriliyor. Arap alemi ile bağlantımız kesiliyor, Türkiye yok farzediliyor. İşte dış politikada geldiğimiz son nokta budur. Gelinen noktanın vebali islam birliği için çalışmak yerine küresel emperyalizm ile işbirliği yapan islam ülkelerinin yöneticilerinin üzerindedir. İslam dünyasının geleceğini müslümanlar belirlemelidir. Aksi takdirde bu vebalde rolü olanları tarih katiyen affetmeyecek, vicdanlara mahkum edecektir" dedi.


Haber Ovası

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Anahtar Kelimeler:
CumhurbaşkanıAymKamalak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.