Öne Çıkanlar Samsun atakum
banner798

MHP Samsun Milletvekili Usta: Dış politikamız İstikrarsız

MHP Samsun Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Erhan Usta, Türkiye gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunup hükümeti dış politika konusunda eleştirdi. Türkiye'nin dış politikayla ilgili konumunun, pozisyonunun, etkisinin son derece zayıf, geçmişe göre daha kötü ve sıkıntılı olduğunu söyleyen Usta, "Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetleri ilk iş başına geldiğinde, komşularla 'sıfır sorun' politikası söylemiyle işe başladı ancak şu anda komşularımızla olan ilişkilerimiz 'sırf sorun' haline geldi. Bu, 'değerli yalnızlık' olarak adlandırıldı ama maalesef, gelinen nokta iç açıcı değil, dış politikamızın temel karakteristiği istikrarsızlık oldu. Çocuk gibiyiz yani bir iyiyiz, bir kötüyüz; bir kanka oluyoruz, ertesi gün kavga ediyoruz. Suriye'yle, Rusya'yla, hangi ülkeyle bakarsanız bakın, benzer durumlardayız. Dış politikamız millî menfaatlerimiz odaklı değil maalesef" dedi.

Türkiye Rusya ilişkileri ile ilgili de Matadorbet konuşan Usta, "Sayın Cumhurbaşkanının 'Şanghay'a gireceğiz, Şanghay'a girmemiz lazım' şeklinde yapmış olduğu açıklamalarla Şanghay, Avrupa Birliği'ne alternatif olarak gösterildi. Oysa, hiç alternatif olacak bir şey değildi. Türkiye bu tür hatalara düştü, bunlar yüksek sesle söylendi yani sadece içeride konuşulan ifadeler değil. Burada da ciddi zikzaklarımız oldu, bir tane uçakla biz Suriye politikasından tamamen silindik. Bu kimin aklıdır? Yani bir şey yapıyoruz, bunun bir adım sonrasını, iki adım sonrasını hesaplayamıyoruz. Millet yüz yılı hedeflerken, yüz yılı planlarken biz iki adım sonrasına bakmadan işler yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Rusya'nın sivilleri öldürdüğünü, Türkmenleri vurduğunu belirten Usta, "Biz neredeyiz? Bayır Bucak Türkmenlerinin, durumunu biz savunmayacağız, biz bunu dillendirmeyeceğiz de kim dillendirecek, bunu dünyada kim konuşacak? PYD konusu. Bunların liderleri Türkiye'de bizim başmisafirlerimizdi bir zamanlar, şimdi biz onlara terör örgütü diyoruz. PYD elbette, terör örgütüdür. Daha bir yıl önce en üst seviyede konuk ettiğimiz insanlar bugün terörist. Evet, bunlar terörist, ama bu teröristler o gün de teröristti. Neresinden bakarsanız bakın maalesef dış politikamız tamamen istikrarsızlık sembolü olup çıkmıştır" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.