Öne Çıkanlar Samsun bafra

TOPLANTININ AMACI ‘DEĞİŞİM’


MHP Samsun Eski İl Başkanı Ömer Süslü, partililerle bir araya geldiği kahvaltıda yaptığı açıklamada, “Bizler daha iyiyi daha güzeli aradığımız için her türlü iftiraya, hakarete maruz kalmış Samsun’un seçilmiş son teşkilatları olarak dün ne dediysek bugün de aynı şeyleri söylüyoruz” dedi

MHP Samsun İl Eski Başkanı Ömer Süslü, Samsun üst kurul delegeleri, görevden alınan ilçe başkanları ve partililerle birlikte sabah kahvaltısında bir araya geldi. Olağanüstü Kongre süreciyle ilgili düzenlenen organizasyona kalım geniş oldu. Kahvaltı sonrası bir açıklama yapan Süslü, “1 Kasım tarihinde yapılmış olan 26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri sonrası partimizin almış olduğu seçim mağlubiyetinin sebeplerinin ve sonuçlarının değerlendirilmesi, Türk töresinin gereği olan istişare mekanizmasının işletilmesi ve ‘Biz nerede hatta yaptık ve neden böyle bir sonuçla karşılaştık?’ Sorusuna cevap bulabilmek için tabanımızda bir olağanüstü kongre talebi ortaya çıktı. Yapmış olduğumuz tüm istişarelerde bu taleple karşılaştık ve bu talepler doğrultusunda da kongre toplanması için birçok defa açıklamalarda bulunduk” dedi.


MAHKEMEYE BAŞVURDUK
Ömer Süslü konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bu süreçte maalesef genel merkezimiz ülkücü iradenin bu talebine kayıtsız kalmış kendilerinin bu kongreyi toplamayacağını, kongrenin toplanabilmesi için 1/5 imza toplanması yolunu bizlere tavsiye etmiştir. Bizlerde bu tavsiyeye uyarak çok kıymetli üç genel başkan adayımızın öncülüğünde 548 delegenin imzasını toplayarak genel merkezimize başvurduk ve tüzüğümüzün 63. maddesinin bizlere tanımış olduğu hakkımızı kullandık. Topladığımız 548 imzayı toplanması sonrasında bu seferde Genel Başkanımız tarafından bizlere 548 imza değil, 1100 imzada toplasanız bizim için yok hükmündedir, hakkınızı Sulh Hukuk mahkemesinde aramamız tavsiye edilmiştir. Bizler her zaman Genel Merkezimizin emrinde olmuş ve onların tavsiyelerine uymuş teşkilatlarız. Bu tavsiyeye de uyarak hakkımızı Sulh Hukuk mahkemesinde aramak üzere üst Bahis Siteleri kurul delegesi olan benimde içerisinde olduğum on altı il başkanımızla birlikte mahkemeye başvurduk.

ÇAĞRI HEYETİ GÖREVLENDİRİLDİ
Ankara 12. Sulh Hukuk mahkemesi tarafından 08 Nisan 2016 tarihinde kararını vermiş, imza veren 548 delegenin 531 tanesinin parti üyesi olduğunu, aynı zamanda delege olduklarını ve imzaları noter huzurunda kendi hür iradeleriyle verdiklerini tespit etmiştir. Bu tespit sonrasında, Siyasi Partiler Kanunu, Dernekler Kanunu ve Partimizin 63. Maddesi gereğince gerekli olan 1/5 imzanın çok daha üstünde talep olduğuna ve kongrenin toplanmasına hükmetmiş ve üç değerli dava arkadaşımızı kongreyi toplamak üzere kongre çağrı heyeti olarak görevlendirmiştir. Bu görevlendirme neticesinde Çağrı heyetimiz derhal çalışmalarına başlamış, uygun salonları araştırmış ve 15 Mayıs Pazar günü olağanüstü kongremizin toplanmasına karar vermiştir. Bu süreçte tüm hukuki vazifeler yerine getirilmiştir. Üst kurul delegelerine il başkanlıkları eliyle ve Genel merkezimize resmi tebligatlar yapılmış ve kongremize davet edilmişlerdir. Delege listemiz kongre takvimi çerçevesinde Çankaya İlçe Seçim Kurulu tarafından askıya çıkartılmış ve itirazlar olmaması nedeniyle kesinleşmiştir.


İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI KAPANDI
Tüm bu çalışmalar yapılırken maalesef Tüzükten kaynaklanan hakkımızı kullandığımız için il ve ilçe teşkilatlarımız kapatılmak suretiyle görevden el çektirilerek yerlerine kurucu yönetim kurulları atanmıştır. Bu süreçte seçimle geldiğimiz görevlerimizden hukuksuzca alınmaktan ziyade yerlerimize atanan isimlerin ülkücü kimliklerinin tartışılıyor olması, birçoğunun partimize üye dahi olmadıklarını görmemiz içimizi kanatmıştır. Görevden alınan tüm ilçe başkanlarım ve yönetim kurulu üyelerim seçimle geldikleri makamlarının hakkını sonuna kadar vermiş, iki seçimde de canla başla çalışmış, alınları açık, başları dik insanlardan müteşekkil teşkilatlar olarak MHP’nin tarihine altın harflerle kazınmışlardır. Buradan sizlerin aracılığıyla kamuoyuna beyan ediyorum ki hepsinin hak ve hukukları bana emanettir. Sizlerin aracılığıyla hepsine yapmış oldukları hizmetlerden dolayı bir kere daha teşekkür ediyorum.

HİÇ PİŞMAN OLMADIK
Bizler daha iyiyi daha güzeli aradığımız için her türlü iftiraya, hakarete maruz kalmış Samsun’un seçilmiş son teşkilatları olarak dün ne dediysek bugün de aynı şeyleri söylüyoruz. İstişareyle aldığımız kararlarımızdan hiç pişman olmadık ve bugün olsa yine aynı kararı alacağımızdan da eminiz. Parti içerisinde verdiğimiz bu demokrasi mücadelesi artık MHP’ye Genel Başkan seçiminden çıkmış, geleceğin başbakanının seçileceği, yıllardır horlanan, dışlanan, ötekileştirilen ve hakkı yenilen kavruk Anadolu çocuklarının kurtuluş umudu olarak bir kurtuluş mücadelesine dönmüştür. Sürece yapılan müdahalelere, yandaş medya diye adlandırılan basının partimize olan ilgisine bakıldığında, adaylarımızın il ziyaretlerinde yaşanan coşkuyu ve muhteşem toplantıları gördüğümüzde şunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz ki bu çığ Türkiye’yi de aşmış Dünya siyasetine de yön verecek bir hal almıştır. Bu noktadan bakıldığında ne kadar doğru ve ne kadar zor bir mücadele verdiğimiz daha fazla anlaşılmaktadır. Hiç üzerlerine vazife olmamasına rağmen, AKP ve yandaş medyanın MHP kongresine olan ilgisi, Saray’ın sürece müdahale ettiği söylentisi bizleri daha da motive etmekte, iktidar hedefimizin ne kadar ulaşılabilir ve gerçekçi olduğunu net bir şekilde göstermektedir.

DİKTATÖRLÜK HEVEZLERİKURSAKLARINDA KALACAK
Türk milletinin güçlü bir MHP’ye, güçlü bir muhalefete ihtiyacı vardır. Bir kişinin talimatıyla %49 oy alan başbakanın görevden el çektirildiği, millet iradesinin ayaklar altına alındığı bu dönemde MHP’den çıkan bu güçlü ses Türk Milletinin nazarında vücut bulmuş ve tüm haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı bir başkaldırıya dönüşmüştür. Bu mücadele mutlaka başarıya ulaşmalı Türk Demokrasisi güçlü bir muhalefetle daha da güçlenmelidir. Demokrasi kültürümüzün gelişmesi ve güçlenmesi çok sesliği de beraberinde getirecek, diktatörlük ve tek adamlık hevesinde olanlarında heveslerini kursaklarında bırakacaktır. Buradan da bakıldığında MHP’de ki değişim kaçınılmaz bir hal almıştır ve mutlaka başarıya ulaşacaktır.

TOPLANTININ AMACI ‘DEĞİŞİM’
Bu toplantımız değişim talebi içerisinde ki Samsun teşkilatlarının bir adaya dönük destek toplantısı değildir. Bizim için tüm adaylarımızı çok değerlidir. Çünkü her ülkücü çok kıymetlidir. Tüm üst kurul delegelerimiz ülkücü sorumlulukları gereği en doğru gördükleri adayı desteklemekte kendi hür iradeleriyle karar alabilecek çap ve kapasitededir. Toplantımızın amacı, bugün burada bulunan MHP’nin Samsun’da ki seçilmiş son il teşkilatının, görevden alınan ve halen görevinin başında olan ilçe başkanları ve yönetimlerinin, belediye başkanımızın, belediye meclis üyelerimizin, kadın kolları ve üst kurul delegelerimizle birlikte değişimin yanında olduğumuzun irade beyanının bir kere daha ortaya koyulmasıdır. Bizler güçlü bir MHP ve çok daha güçlü bir Türkiye’nin kurulabilmesi için Türkiye Cumhuriyetinin kurucu iradesinin tek temsilcisi olan ülkücü milliyetçi hareketin iktidar olmasının kaçınılmazdır. Bu nedenle, hafta sonunda yapılacağı açıklanan olağanüstü tüzük kurultayımızın mutlaka yapılması gerektiğine inanıyor ve 15 Mayıs 2016 Pazar günü yapılacak olan Olağanüstü Tüzük kurultayımıza üst kurul delegelerimizle katılacağımızı siz değerli basın mensupları aracılığıyla tüm Samsun kamuoyuna beyan ediyor, her birinize saygılar sunuyorum”. Ayrıca Samsunspor Şehzadeler Taraftar Grubu üyeleri, derneğe vermiş olduğu destekler için teşekkür anlamında Ömer Süslü’ye Samsunspor atkısı ise plaket takdim ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.