Öne Çıkanlar KûtülAmâre Zaferi Müsavat Dervişoğlu
banner798

Tarihi açılışın özeti..

Protokol açılışndan sonra esas merak edilen konu maç günü neler yaşanacağı ve Vodafone Arena'nın geçer not alıp almayacağıydı.Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanacak ilk maç bu açıdan bir test maçı özelliğini de taşıyordu.

Taraftarların gün boyunca stat içi ve stat dışında yaşadıkları coşku, oynanan maçın yaşattığı baskı,stres ve kalite Vodafone Arena'nın bir çok eksiğe rağmen geçer not almasını sağladı.

İşte tarihi günde yaşananların özeti:
1- Beşiktaş taraftarı 1066 gündür ağaçlı yoldan stada yürümeyi o kadar özlemiş ki öğlen saatlerinden itibaren Beşiktaş'tan Dolmabahçe'ye giden yol adeta işgal edilmişti.Hatta bu yolu gün boyu şarkılar ve marşlar eşliğinde bir kaç kez gidip gelen bir çok taraftar vardı.

2- Çarşı içi böylesine büyük bir coşkuyu daha önce, son şampiyonluğun yaşandığı 2009 sezonunun son haftalarında yaşamıştı. Beşiktaş semti iğne atsan yere düşmeyecek kadar kalabalık ve coşkuluydu.

3 - Saat 20:00'de başlayan tarihi mücadele futbol zevki ve sahada yaşananlara bakıldığında adeta dünya derbilerini andıran bir atmosfere sahipti.

4- Futbolcular ilk maçta tarihe geçmek ve ilk golü atmak için birbirleri ile yarışmadı ve her zamanki takım oyununu oynamaya çalışarak ' bu tarihi günde ilk golü atmak önemli ama şampiyonluk daha Trendbet önemli ' mesajını verdi.

5 - Herkesin beklediği gibi Vodafone Arena'nın stat içi atmosferi çok etkileyciydi.Beşiktaş taraftarının o bildik itici gücü olan tezhüratları ve coşkusu beklentinin biraz altında kalsa de top rakipteyken yapılan ıslıklar inanılmaz bir ses çıkartıp büyük bir baskı oluşturdu.

6 - Beşiktaş yönetimi iki gün boyunca neredeyse uyumadı. Pazar günü ile beraber dün de sabahtan stada gelen Başkan Fikret Orman ve yöneticiler maç bitip bütün stat boşalıncaya kadar herkesle ve her şeyle tek tek ilgilendi.Maç bitiminde Fikret Orman ve yöneticilerin 2 gün boyunca yaşadıkları stres ve gerginliğin büyük bir yorgunluk olarak yüzlerine vurduğu açıkça görülüyordu.

Gün boyu yaşanan coşku eksiklerin üzerini örttü
Maç öncesi, maç anı ve maç sonunda yaşananlar Vodafone Arena Stadı'nın hala inşaat halinde ve bir çok eksiğinin olmasınının üzerini örttü ama bunlara da kısaca değinmek gerekirse:

Stat hala inşaat halinde olduğu için taraftarlar özellikle yeni açık ve protokol tribünün olduğu bölümde kum tepelerinden, demirlerin üzerlerinden atlayarak içeri girmeye çalıştı.

Giriş kapılarında çok büyük yığılmalar oldu ve bir çok taraftar kapıları zorlayıp içeri girdi.Özellikle turnikelerin çalışmadığı kapılarda tartışmalar ve büyük hengameler yaşandı.

Maçı seyreden 38 bin 420 biletli taraftar olduğu açıklanmasına rağmen statta en az 45 bin seyirci olduğu çok belirgindi ve merdiven boşluğu kuralına tüm anonslara rağmen uyulmadığı net bir şekilde görüldü.

Ancak bütün bu, inşaatın devam etmesi, kumların üzerinden atlamalar, kapılardaki yığılmaların hiç bir taraftarlarca yadırganıp isyan edilmesine sebep bile olmadı.

Hatta kumların üzerinden çocuklar gibi atlayan taraftarlar bile görüldü.

Kapılardaki yığılmalar ise yine hiç bir şekilde kavgaya dönüşecek tartışmalara dönüşmedi.

Çünkü herkesin tek bir gayesi vardı o da Vodafone Arena'ya bir an önce ulaşmak. 

Anahtar Kelimeler:
IstanbulArena
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.