Öne Çıkanlar Ayasofyai Kebir Camii Yeni Kadın Kolları
banner797

Yüzme tutkunu Menderes öğretmenin başarısı

Samsun Galip Öztürk Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde kimya öğretmeni Menderes Eskiçırak, 27 Şubat'ta düzenlenen 10'uncu Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu'na katıldı. Daha önce İngiltere- Fransa arasındaki Manş Denizi'ni ilk defa takım halinde geçen sporcular arasında yer alan Samsun'un ilk master yüzücüsü Menderes Eskiçırak, Datça maratonunda 1500 metre genel klasmanda 168 sporcu arasında 9'uncu, yaş grubunda ise 2'nci oldu. Yüzmeyi çok sevdiğini söyleyen Menderes Eskiçırak, "3 defa İstanbul Boğazı, 1 defa Çanakkale Boğazı'nı geçtim. Yunan adası Meis'ten Kaş'a Savoybetting yüzdüm. Van Gölü yarışmalarına katıldım. Alan Cup Yüzme Maratonu'nu da başarıyla tamamladım. Bu tür uluslararası maratonlara katılabilmem için sponsorlara ihtiyacım var. Destek verilmesi halinde hem kentimi hem de ülkemi uluslaralası platformda da başarıyla temsil edeceğime inanıyorum. Elimden geldiğince bütün ulusal ya da uluslararası müsabakalara maratonlara katılmaya çalışıyorum" dedi.

Menderes Eskiçırak, Samsun Valiliği'nin düzenlediği 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi'nde Milli Eğitim tarafından antrenör olarak görevlendirildiğini, miniklere yüzme öğrettiğini de belirtti.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.