Öne Çıkanlar Çanakkale Seyhan

Ziraat Kupası Beşiktaş'ın oldu

Trabzonspor, karşılaşmanın 14. dakikasında Paul Onuachu'nun kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Ardından Beşiktaş, 45+3. dakikada kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Rachid Ghezzal'ın golüyle skoru eşitledi ve maçın ilk yarısı 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Dakikalar 54'ü gösterirken Salih Uçan rakip fileleri havalandırarak Beşiktaş'ı 2-1 öne geçiren isim oldu. Trabzonspor'da Nicolas Pepe, 89. dakikada skoru dengeleyerek 2-2'ye getirdi. Ardından Beşiktaş, Al-Musrati'nin 90+4. dakikada attığı golle 3-2 öne geçti.

Müsabakada başka gol olmayınca Beşiktaş, kulüp tarihinin 11. Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğunu elde etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyesi Hulusi Akar, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar ve TFF Yönetim Kurulu Üyeleri karşılaşmayı tribünden izledi.

Norm Ender ve Sefo performanslarıyla tribünleri coşturdu

Maçın öncesinde TFF tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Sefo, dolu tribünler karşısında en sevilen şarkılarına yer verdiği bir performans sergiledi. Ardından stadyuma gelen taraftarlar, Cumhuriyetimizin 100. yılı için Norm Ender'in özel olarak bestelediği "Parla" marşına, TFF tarafından maçtan önce tribünlere yerleştirilen 50.000 adet Türk bayrağıyla eşlik etti. Ayrıca Norm Ender, maç önü seremonisinde İstiklal Marşı'nı da seslendirdi.

Şehitler için saygı duruşu yapıldı

Karşılaşma öncesinde Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit düşen piyade sözleşmeli er Vedat Zorba ve güvenlik korucusu Yahya Yıldız için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Her iki takımın oyuncuları, sahaya "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" pankartıyla çıktı.

Şehit aileleri ve engelli vatandaşlar stadyumdaki yerlerini aldı

Aziz şehitlerimizin değerli ailelerinin TFF ve her iki kulüp tarafından stadyumda ağırlandığı finalde, engelli vatandaşlarımız da müsabakayı kendileri için özel olarak ayrılan tribünden takip etti.

Beşiktaş'a kupasını Spor Bakanı Bak ve TFF Başkanı Büyükekşi verdi

Final maçının ardından düzenlenen törende Beşiktaş'a kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi birlikte takdim etti. Kupa ve madalya töreninde Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar da yer aldı.

Maçın oyuncusu Beşiktaş'tan Salih Uçan oldu

Spor yazarlarının oylarıyla belirlenen "Maçın Oyuncusu" ödülünün sahibi Beşiktaş'tan Salih Uçan oldu. Salih Uçan, ödülünü Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar'ın elinden aldı.

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Ali Şansalan, Serkan Ok, Serkan Olguncan

Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Necip Uysal (Dk. 90+6 Worrall), Colley, Masuaku, Al-Musrati, Salih Uçan, Gedson Fernandes, Ghezzal (Dk. 64 Rashica), Muçi (Dk. 90+6 Semih Kılıçsoy), Muleka (Dk. 75 Aboubakar)

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Meunier, Denswil, Mendy, Eren Elmalı, Berat Özdemir (Dk. 68 Pepe), Umut Güneş (Dk. 83 Umut Bozok), Visca, Bardhi, Fountas (Dk. 56 Trezeguet), Onuachu

Goller: Dk. 14 Onuachu, Dk. 89 Pepe (Trabzonspor), Dk. 45+3 Ghezzal (Penaltıdan), Dk. 54 Salih Uçan, Dk. 90+4 Al-Musrati (Beşiktaş)

Kırmızı kart: Dk. 90+9 Serdar Topraktepe (Teknik sorumlu) (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 52 Meunier, Dk. 83 Bardhi (Trabzonspor), Dk. 79 Svensson, Dk. 90+5 Al-Musrati (Beşiktaş)

Anahtar Kelimeler:
BeşiktaşTrabzonspor
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.