Öne Çıkanlar bafrada kaza kurşunu CİNSEL SALDIRI
banner798

“ Aşmak İçin Hareket ” Projesinin Samsun Protokolü İmzalandı
banner852
'Aşmak İçin Hareket' projesinin Samsun protokolü imza töreni yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleşen imza törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Canik Kaymakamı İlhan Turgut, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Gençlik ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ile dernek ve spor kulübü başkanlarıyla sporcular katıldı.

Eğitimden, istihdama, spordan, sağlığa yaşamın her alanındaki engelleri kaldırmak amacı taşıyan 'Aşmak İçin Hareket' projesi ile Samsun'da 2 bin engelli ve 2 bin engelsiz bireye spor yaptırarak birlikte olmalarının sağlanması hedefleniyor. İmza töreni öncesi konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Engelli bireylerle engelsiz bireylerin spor ile bir araya gelip tanışıp kaynaşmalarını sağlamak amacı taşıyan bu güzel projenin Samsun ayağı ile ilgili düzenlenen imza töreninde bir aradayız. Bir devlet, demokratik devlet olduktan sonra hukuk devleti olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, demokratik hukuk devleti olmanın yanında sosyal devlet olma yönünde de önemli mesafeler kat etmiş ve kat etmektedir. 149 bin engelli vatandaşımızın olduğu Samsun'da, sosyal bir devlet olma yönündeki çabaların daha da fazla olması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda Retrobet toplumumuza en fazla katkıyı verecek olan kuruluşlar, yerel yönetimlerdir, belediyelerdir. Çünkü belediyelerde karar alma ve kararı hayata geçirme mekanizmaları oldukça seri ve kısadır. Böyle bir katkıyı verebilmekten bir yerel yönetici olarak mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Dernek başkanları ve spor kulübü başkanlarına ricada bulunan Başkan Yılmaz, "Bizler şüphesiz devletimizin bu sosyal politikaları konusunda duyarlıyız ve duyarlı olmaya devam edeceğiz. Duyarlı olmasak, görevlerimizi gereğince yerine getirmemiş durumuna düşeriz. O bakımdan mutlaka bu duyarlılık içinde oluruz ve olacağız. Ama bizim bu duyarlılığımızı sizlerin teşvik etmesi lazım. Bizler bu hassasiyet yanında gündemimizdeki başka konularla da uğraşırken hemen eteğimizden çekip, elimizi tutarak unutturmayın. İsteklerinizi ertelemeyin. Bizimle olan iletişim yeteneğinizi ve ilişki sermayenizi en üst seviyede kullanın. Bunu kullanmadığınız takdirde bizi yönetenler unutmasın, gereğini yapsın diye bir yerlerde oturursanız, ihmal edilebilirsiniz. Bu yöneticinin kötü niyetinden dolayı değil, başka gündemlere yoğunlaşmış olmasından kaynaklanabilir. Taleplerinizi unutturmamanız için ilişki sermayenizi etkin bir şekilde kullanmasını istiyoruz" dedi.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876