Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Korku Evine Büyük İlgi
SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan 27 yaşındaki Meriç Kalın ve aynı üniversitede son sınıf öğrencisi olan kardeşi 24 yaşındaki Çağatay Kalın, yaklaşık 5 ay önce ticari bir işletme kurup 'korku evi' açtı. Özellikle gençler adrenalin ve heyecan dolu evden kaçış oyununa katılmak için korku evine gelmeye başladı. Meriç Kalın, "Şimdi herkes bize 'İnsanları korkutup para kazanıyorsunuz' diyor ama, benim gençlere söyleyeceğim bir işe atılmak girişimci olmak için korkmasınlar" dedi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi'nde yüksek lisans yapan Meriç Kalın ile kardeşi OMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi son sınıf öğrencisi Çağatay Kalın, geçen yıl Ekim ayında Atakum İlçesi'nde kiraladıkları bodrum katını 'Korku evine' dönüştürdü. 185 metrekarelik bodrum katı 'Antik Mısır Hikayesi Firavunun Laneti' isimli oyuna göre korku eşyalarıyla donatıldı. İki genç girişimcinin 'Kızıltamu' adını verdikleri 'Korku evi' Samsun'da kısa sürede gençlerin ilgi odağı oldu. Adrenalin, heyecan ve korku tutkunu bir çok kişi 'Kızıltamu korku evine' giderek bu heyecanı yaşadı. 1 saat süren korku dolu deneyim için ise 3 kişilik grup için 80, 4 kişi için 100, 5 kişi için ise 120 TL ödeme yapılıyor.

TÜRKİYE'DE YENİ YENİ YAYGINLAŞIYOR

Meriç Kalın, Türkiye'de bu konseptin yeni yeni uygulanmaya başlandığını belirterek şu bilgileri verdi:

"Evden kaçış oyunlarının çıkış noktası Japonya. Türkiye'de de uygulanmaya başlandı. Biz de kardeşimle girişimci olup bu konu ile ilgili bir firma kurup Kolaybet korku evi açmaya karar verdik. Kısa sürede güzel ilgi ile karşılaştık. Biz gelen kişileri belirlenen senaryoya uygun olarak yönlendiriyoruz. Onlar verilen görevleri yapıyorlar ve 8 aşamayı tamamlamaya çalışıyorlar. Sonunda çıkışa ulaşıp evden dışarı çıkabiliyorlar. Bu zamana kadar gelenlerin yüzde 20'si bunu başardı. Korkup oyunu yarıda bırakan, veya etapları tamamlayamayıp çıkışa ulaşamayan çok oluyor. Şimdi herkes 'İnsanları korkutup para kazanıyorsunuz' diyor ama ,benim gençlere söyleyeceğim bir işe atılmak, girişimci olmak için korkmasınlar."

5 AYDA 2 BİN 700 KİŞİ GELDİ

Çağatay Kalın ise oyun senaryosunu yazıp noterden eser tasdiki aldıklarını dile getirerek şunları kaydetti:

"Senaryoyu belirli periyotlarda değiştiriyoruz. Her oyuna ayrı dekorasyon ve ayrı tema hazırlıyoruz. Gelen kişiler evden dışarı çıkmak için korku ve heyecan dolu 1 saat geçiriyorlar. Oyun süresince her odada farklı tuzaklar oluyor. İnsanları korkutarak tepkiler vermesini sağlıyoruz. Oyuncaların her hamlesi kameralar tarafından kayıt ediliyor. Bu zamana kadar korku evimize 2 bin 700 kişi geldi."








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.