Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner798

Bize Tazminat Davasına Hazır Ol Denildi..

Bizde yayıncılığımızda bu anlayış içerisindeyiz. Son günlerde varan 1 varan2 olarak Bafra Devlet hastanesi ile ilgili haberler yaptık. Yaptığımız haberlere şu ana kadar Bafra Devlet Hastanesinden hiçbir resmi tekzip gelmedi. Aykırı bir açıklama yapılmadı.

Bafra Devlet Hastanesi Bafraya yapılmış en büyük ve en önemli yatırımdır. Bir sağlık kuruluşu olması nedeniyle de önemi daha da artmaktadır.
Bafra Devlet hastanesi büyüklüğü, yüksek teknolojisi, modern ve yeni sağlık kuruluşu olması itibarıyla sadece 143.000 nüfuslu ilçemize değil. Bölgemize de hizmet etmektedir. Bafra Devlet hastanesi misyonunu ve vizyonunu da bu belirttiğimiz şekilde kendi resmi internet sitesinde şu şekilde açıklamıştır

Misyonumuz
Modern teknoloji ile donatılmış sağlık hizmetlerini öncü uygulamalarla birleştirerek fark yaratmak, hasta ve çalışan memnuniyeti odaklı tıbbi etik kurallarına uyan, eğitimli, titiz, “insana değer veren” personellerle toplumun sağlık düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmek

Vizyonumuz

Varlığı ile güveni, markası ile saygıyı temsil eden; her zaman ve her koşulda doğru teşhis ve tedaviyi sunan, en üstün hizmetin “insana verilen hizmet” olduğu prensibiyle yola çıkan, ulusal ve uluslararası sağlık örgütleri tarafından referans gösterilen bir hastane olmak.

Böylesine önemli bir misyon ve vizyona sahip, 200 yataklı 800 den fazla çalışanı olan insan sağlığı ve hayatına direk olarak etki eden bir kurum hem bölgemizin hem ülkemiz hem de insanlarımızın göz bebeği konumundadır. Burada ki her olumlu gelişme insanları sevindirir. Basın olarak bizde haberini yaparız. Bununla birlikte burada ki her olumsuz durum ise insanları endişelendirir ve basın kamu görevini yerine getirir. Bafra Devlet hastanesi taşeron işçi alımlarından, başhekim atama ve istifalarına, idari uygulamalarından ve alt yapı eksikliklerine, çalışanların mesai kavramından, kılık kıyafet ve tıraşlarına, siyasal baskılardan paralel yapılanma iddialarına kadar ilçemizde halk arasında konuşulmuş pek çok husus ise daha önceleri de pek çok defa çeşitli basın kuruluşlarında gündeme gelmişti.

Son olarak sitemizde varan 1 varan 2 şeklinde Bafra Devlet Hastanesi ile ilgili konuları gündeme taşıdık. Varan 1 de yedek işçilerin çalışma günleri sayısını yayınlayarak bunların artık yedek işçi değil asıl işçi gibi çalıştığını çok sayıda yedek işçi olmasına rağmen hep aynı kişilerin çalıştırıldığını ve bunun bir haksızlık olduğunu vurguladık. Kurumdan da bir tekzip gelmedi. Varan 2 haberimizde ise bir doktor ile çok ciddi iddiaları iddia olarak gündeme taşıdık. Bu iddialar insan sağlığı ve hayatının söz konusu olduğu her yerde kamu görevi ve denetimi yapan basının ilgi alanına girer ve haber olarak yer alır. Kaldı ki bu iddialar resmi şikâyete de dönüşmüş. Bunun diğer hususlar da olduğu gibi belgesi de elimizde bulunmaktadır.

PARALEL YAPI VE VESAYET DÖNEMLERİ ARTIK GERİDE KALDI…..


Biz görevimizi yaptık…
Yapmaya da devam edeceğiz…
Bu haberimizden sonra çok da önemli ve güzel bir gelişme oldu…
Bize tazminat ödemeye hazır olun dendi…
Kusura bakma ağbi avukat:
Biz hukuktan kaçmaz yüce Türk adaletine ve bağımsız mahkemelere teslim oluruz. Kararına da uyarız.
Ama sen daha olmamış bir mahkemede kendini savcı, hâkim, yargıç ve mahkeme heyeti yerine koyarak tazminat davasına hazır ol diye nasıl hükmedersin. Aresbet Sen kimsin ki? Hemen tazminat davasına hazır ol diyorsun. Önce bir şikâyet et, Savcımız incelesin. Kararı o verecek. Gerek görürse bir dava açacak. Biz artık rahatız. Türkiye’de o paralel yargı dönemleri ile her türlü vesayet dönemleri geri de kaldı. O ısmarlama kararların artık zamanı geçti.

MAHKEMEDE KONUŞULACAK GÜNDEME GELECEK ÇOK SORULAR OLMALI…


Şimdi biz sesleniyoruz durma yargıya başvur. Biz yargıya güveniyoruz.
Yargıda Halkımız için bu kadar önemli bir kurum olan Bafra Devlet Hastanesinde neler olmuş ortaya çıkarır.
Bafra Devlet Hastanesine kimler işçi almış, işçi listelerini kimler yapmış, Kimlerin yakınları var.
Hastanede idari görevleri olanların yakınları işe alınmış mı?
Bir paralel emir komuta zinciri ile işçi alımı yapılmış mı?
Hangi yedekler kaç gün çalışmış, bu yedeklerin bir torpil bağı var mı?
İhaleler nasıl yapılmış. İhaleleri kimler almış..
Aynı soy isimden kaç kişi işe alınmış..
Yeşil reçeteli ilaçlar ile ilgili bir suiistimal, hata kasıt var mı? hangi eczane yada eczanelerden alınmış..
Bafra Devlet Hastanesinde başhekimler neden istifa etmiş..
Çalışanların mesai saatlerine uygunluğu ne durumda..
Hastane içinde Kaç tane adli olay oldu..
Çalışanların hiyararşik ilişkileri nasıl..
Siyasilerden müdahaleler oldu mu?
Hastane kaç TL zarar ediyor, bu zararlar neden oluyor..
Hastane de doktorlar arasında tehdit iddiası ile şikâyetler oldu mu?
Basında çıkan haberlere göre Ameliyathanede hastane çalışanları arasında adli bir olay(saldırı) oldu mu?
Daha sı var…. Dahaları var…. Bunlar hep konuşuluyor...

MAHKEMEDE HERKES DİNLENMELİ

Bunlar için :
Başhekimlik yapmış olanlar..
İşe alınanlar..
Çalışanlar..
Doktorlar..
Hemşireler..
İhale komisyonları..
Hastane birim müdürleri..
Siyasiler..
Yöneticiler..
Taşeron firma yetkilileri..
Yedekte hiç çalışmayanlar..
Hastalar ve hasta yakınları..
Ziyaretçiler..
Herkes bir bir dinlensin. Vatandaşın sokakta konuştuğu, şikâyet konusu olan, adli makamlara, il müdürlüklerine, BİMER’e kadar intikal etmiş konular soruşturulsun. Biz bunu mahkemede talep eder, kamu görevimizi bir kere daha yerine getiririz.

BİZ ADALETE YARGIYA SAVCILARIMIZA HÂKİMLERİMİZE BAĞIMSIZ TÜRK MAHKEMELERİNE GÜVENİYORUZ.
PEKİ, SİZ KENDİNİZE GÜVENİYORMUSUNUZ.

Nerede bir kokuşmuşluk, yanlışlık, hata, suiistimal varsa düzelsin.
Biz bunu istiyoruz. Sizde böyle olsun istiyorsanız gereğini yapın…
Bizim Hastane ile reklam ilişkimiz yok…
Bizim Hastane ihaleleri ile ilişkimiz yok..
Bizim Hastanede çalışan bir yakınımız yok..
Kısacası bizim hastane ile bir menfaat ilişkimiz yok. ..
Engellenmiş bir menfaatimiz de yok..

BİZİM TEK DERDİMİZ BAFRA DEVLET HASTANESİNİN HALKIMIZIN GÖZ BEBEĞİ OLMASI, HALKIMIZA EN YÜSEK SAĞLIK STANDARTLARINDA HİZMET VERMESİVE BUNUN DEVAM ETMESİDİR.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gerçekçi 8 yıl önce

Kadın doğum Servisi'nin hemşerileri resmen hastalara küfürlü davranıyor ses kayıtları ve ismen de kimlerin yaptığı açıkça belli.ve bunları burda isim isim açıklayacağım..hastane idaresinin bir an önce bu konuyla ilgilenmesini talep ediyorum.sizlerin de bu konuyu insanlık namına dile getirmenizi ayrıca rica ediyorum.bugün bize olan yarın bir başkasına olmasın

Avatar
Alifuat kalkan 8 yıl önce

Haberovasi sizleri takip ediyorum ama burda birazda sanki tehdit ediyorsunuz sanki bi korkunuz var gibi madem bi yargi olayi var sizde bekleyin sonra aciklama yapin yargidan once aciklana yapnak biraz tehdit gibi aciklama yapiyorsunuz gibi geldi bana