Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner797

Köylü kadınları ilk kez sinemaya gitti


Merkez İlkadım Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Bafra İlçesi Sürmeli Köyü'nde organik ürün yetiştiren 55 kadın için özel program düzenlendi. Otobüslerle köylerinden alınan 55 kadın, Samsun kent merkezine getirildi. İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi'nde yapılan sabah kahvaltısı ile başlayan programda kadınlar Amazon Köyü ve Kent Müzesi'ni gezdi. Sahil Turu attıktan sonra sinemada film izledi.

Hayatlarında ilk kez sinemada film izleyen kadınlar, çok mutlu olduklarını söyledi. Gezilen mekanlardan oldukça etkilenen kadınlar fotoğraf çektirmek için birbirleri ile yarıştı. Ayrıca köy kadınları Amazon Köyü gezisi sırasında 3 boyutlu gözlüklerle 'Amazon Kadınları' filmini izledi.

Kadınların sadece 8 Mart günü hatırlanmaması gerektiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Ak Partili Erdoğan Polobet Tok, "İlkadım Belediyesi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Bafra ilçemizde 55 köy kadını belediyemizin araçları ile alarak İlkadım İlçemize getirdik. Hayatlarında hiç sinemaya gitmemiş müze gezmemiş ablalarımıza teyzelerimize İlkadım Belediyesi olarak bu ilki gerçekleştirdik. Misafirlerimize unutmayacakları bir gezi programı hazırlayarak onlara özel günlerini hissettirdik. Her zaman dediğimiz gibi kadınlarımızın sadece bir gün değil her gün hatırlanması gerekmektedir. Hayatın tüm zorluklarını göğüsleyen kadınlarımıza güler yüzü dahi eksik etmemeliyiz. Kadınların, gösterdikleri fedakarlığın, annelik duygusu ve ailesini ayakta tutma çabasının her türlü takdirin üzerindedir. Erkeği yetiştiren kadındır" dedi.









Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.