Öne Çıkanlar şehit istanbul
banner797

Samsun'da Atatürk heykelinin 3 boyutlu dijital kopyası çıkarılacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Anıt Park içinde bulunan Atatürk heykelinin yapılacak çalışma ile 3 boyutlu dijital modelinin çıkarılacağı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yayınlanacağı belirtildi. Atatürk heykelinin dijitalleştirilmesi projesi kapsamında bugün ekipler vinç yardımıyla heykelin seviyesine çıkarak dijital çalışma yaptı.

Tunçtan yapılan ve kaide ile birlikte yüksekliği 8.85 metre olan Atatürk Betlike heykelinin 3 boyutla tarama yöntemiyle taranacağı ve fotoğrametrik yöntemle bir çalışma gerçekleştirileceği ifade edildi. 3 boyutlu olarak kopyası dijital ortama aktarılmasını içeren projenin 50 gün sonra tamamlanacağı belirtildi. Atatürk heykelinin 1927 yılında dönemin Samsun Valisi Kazım Paşa tarafından Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel'e sipariş edildiği Viyana'da yapılan heykelin Türkiye'ye getirildikten sonra 15 Ocak 1932'da resmi açılışının yapıldığı ifade edildi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.