Öne Çıkanlar Çanakkale Settar Aslan

Samsun'da Türk Bayrağını karaya çıkarıldı

19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru'yla geldiği Samsun'da karaya çıkışını temsilen, şanlı Türk Bayrağı'mızın Kurtuluş Yolu'nda karaya çıkarıldığı ve deniz subayı tarafından izcilerimize teslim edildiği Bayrak Devir Teslim Töreni etkinliği yapıldı.

Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak üzere Samsun'a ilk adımını attığı yer olan Tütün İskelesi'nde Atatürk'ün karaya çıkışını temsil eden Türk bayrağı, askerler tarafından karaya çıkarıldı.

Samsun Valisi Orhan Tavlı törende yaptığı konuşmada: "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutlamanın onur, gurur ve heyecanını bugün hep birlikte bir kez daha yaşıyoruz. Tam 105 yıl sonra bugün, o tarihi anın milli ve manevi atmosferini yüreğimizde hissediyor, şanlı Türk Bayrağı’mızı coşku ve gururla temsili olarak aynı noktadan karaya çıkartarak, istikbalimizin, Cumhuriyet’imizin ve Türkiye Yüzyılı’nın en büyük teminatı Türk gençliğine teslim ediyoruz. Bağımsızlığımızın timsali ay yıldızlı bayrağımız kutsal vatan topraklarımız üzerinde sonsuza dek gururla dalgalanmaya ve Aziz Türk Milletinin yolunu aydınlatmaya devam edecektir." dedi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun." dedi. 

Bayrak Devir Teslim Törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Sayın Çiğdem Karaaslan, Samsun Milletvekili Sayın Dr. Murat Çan, Garnizon Komutanı Sayın Gazi Tümgeneral Davut Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Halit Doğan, OMÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mahmut Aydın, protokol üyeleri, gazilerimiz, vatandaşlarımız ve gençlerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.