Öne Çıkanlar Çanakkale Seyhan

Vekil Köktaş'tan Engelliler Haftası Mesajı


Milletvekili Köktaş mesajında şu sözlere yer verdi : "İnsanın gözünün görmemesi, kulağının duymaması, kolunun olmaması bir eksiklik değil. Asıl eksiklik vicdanlardaki eksikliktir. Asıl eksiklik vicdan özürlüsü olmaktır. Biz her zaman engellilerimizin yanında olduk. Onların sorunlarını kendi sorunlarımız olarak gördük.
Engelliliği bir kader olarak görmeyen, bu alandaki her adımı cesaretle atan AK Parti iktidara geldiğin günden itibaren engellilikle ilgili yaptığı açılımlarla büyük bir farkındalık yaratmıştır.

AK Parti olarak, sosyal devlet anlayışımızın gereği olarak, engellilerin önüne çıktığı sorunların çözümü için tüm gücümüzle çalışıyor, engelli kardeşlerimize yönelik atılımları önceliklerimiz arasında değerlendiriyoruz.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" ilkesiyle yaptığımız yasal düzenlemelerle, eğitim hizmetlerinden evde bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine varıncaya kadar gerçekleştirdiğimiz Holiganbet uygulamalarla, pek çok konuda engelli kardeşlerimize haklarını teslim ettik.

Bu çerçevede, anayasamızda yaptığımız değişiklikle, engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık sağladık.

Tüm imkanlarımızı seferber ederek, bir dizi sosyal proje gerçekleştirdik, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele vererek, toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olduk. Engelli vatandaşlarımız, hükümetimizin yaptığı çalışmalar neticesinde, artık kendilerine özgüven duyuyor, hayatın her alanında 'ben de varım' diyebiliyorlar.

AK Parti olarak, bundan önce olduğu gibi,bundan sonra da, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına öncelik vermeye, bu sorunların çözümüne ciddiyetle eğilmeye, engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını, her türlü talebini karşılamaya devam edeceğiz.

Bu vesile ile Engelli kardeşlerimizin, 'Engelliler Haftası'nı kutluyor; tüm engelli vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.