Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

Yaşar Doğu Müzesi’nde sona gelindi
1913 yılında Kavak İlçesi'nde doğan olimpiyat şampiyonu efsane milli güreşçisi Yaşar Doğu'nun 20 yaşına kadar yaşadığı Emirli Mahallesi'ndeki evinin müze olması için yapılan çalışmalarda sona gelindi. Evin restorasyonu tamamlandı. Kavak Belediye Başkanı Ak Partili İbrahim Sarıcaoğlu, evin iç donanımının tamamlanmasının ardından 2.5 ay içinde müze olarak hizmet vermeye başlayacağını belirterek, "Yaşar Doğu ilçemizin medarı iftiharı. Bu yıl 55'inci ölüm yıl dönümü Allah kendine gani gani rahmet etsin. Köyü Emirli'de 20 yaşına kadar yaşamış olduğu evin restorasyon çalışmaları bitti. Nisan sonu Mayıs başı itibariyle bu evi turizme kazandıracağız. Yaşar Doğu'ya ait eşyalar burada Betpas sergilenecek. Açılışı için güreş müsabakaları da düzenlenecek" şeklinde konuştu.

Yaşar Doğu'nun sadece dünya ve olimpiyat şampiyonu olduğu için kıymetli olan bir şahsiyet olmadığını dile getiren Başkan Sarıcaoğlu, "O çok vatansever, milletini sever, sağlığını düşünmeyecek kadar, bayrağına, milletine düşkün bir insandı. Kalp rahatsızlığı vardı ve doktorlar yasaklamasına rağmen antrenörlük görevine devam etti. 47 yaşında vefat etti. Türk ulusunun şahlanışını minderde gösteren bir cihan pehlivanıydı. Onun bizim hemşehrimiz olmasından dolayı çok gururlu ve mutluyuz. Biz de elimizden geldiğince onun anısını yaşatmaya çalışacağız" dedi.

Yaşar Doğu, Türk güreş tarihindeki efsane sporcular arasında yer alıyor. Milli forma ile çıktığı 47 karşılaşmanın sadece birinde yenildi. 33'ünü tuşla kazanan Yaşar Doğu, Balkan, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonluğunun ardından güreş milli takım antrenörlüğü yaptı. Doğu, 8 Ocak 1961'de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.