Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner797

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan : Terör bumerang gibidir
SAMSUN'da bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Terör bir bumerang gibidir. Onu ilk fırlatan her kimse, eninde sonunda dönüp dolaşıp onu bulacaktır" dedi.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Çarşamba Teşkilatı üyeleri ile Göl Restoran'da biraraya geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan yaptığı konuşmada Ankara'daki terör saldırısında 28 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Bu acıların son bulmasını diliyoruz. Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Sayın Başbakanımızın Mardin'de söylediği gibi, '7 iklimde 7 düvele karşı mücadele veriyoruz.' Hakikaten öyle. Her yerde bir mücadelenin içindeyiz ama Allah'a bin şükür ki birliğimizle, beraberliğimizle ve bütünlüğümüzle bugüne kadar bu mücadeleleri nasıl atlattıysak bundan sonra da öyle atlatacağız. Kurtuluş mücadelesinin başladığı Samsun'da bu vurguyu yapmak çok önemli" diye konuştu.

Terörle mücadelede kararlı olduklarını belirten Karaaslan, "Aynı zamanda demokratikleşmeyle ilgili attığımız adımlarda çok ilkeli bir duruş sergiliyoruz. Hiç bir şeyden taviz vermiyoruz. Devletin hem şefkatli yüzünü ve elini aynı zamanda kudretli elini de göstererek yola devam ediyoruz. Bütün bu yaşananlar uluslararası meseleleri ele alarak konuşulması gereken meseleler. Herkes şunu bilmelidir ki; Terör bir bumerang gibidir. Onu ilk fırlatan her kimse, eninde sonunda dönüp dolaşıp onu bulacaktır. Dolayısıyla teröre bu açıdan yaklaşmak gerekir. Terör hangi Betgram kaynaktan beslenirse beslensin, hangi ideolojiden, hangi bakış açısına sahip olursa olsun terör terördür ve terör insanlık suçudur. Bunu en ufacık bir ama, fakat gibi bir cümle ile birlikte devam ettirmek mümkün değil. Terör insanlık suçudur ve terör kabul edilemez nokta demeliyiz. Biz Türkiye olarak bunu diyen sayılı ülkelerden biriyiz" dedi.

Türkiye'de demokratik ve meşru yollarla halledilmeyecek bir sorun olmadığını da belirten Karaaslan, "Biz bütün sorunlarımızı hukuk yoluyla meşru yollarla halledebiliyoruz. Dolayısıyla TBMM çatısı altında yapılan tartışmalar bu anlamda çok önemlidir. Ankara'daki patlama meclisin çok yakınında gerçekleşti bu patlama ve mecliste hissedildi. Fakat meclis çalışmalarına ara vermeden devam etti. Bu Türkiye için çok önemli bir mesajdı esasında. Çünkü terörün asıl gayesi o an için hayatına son verdiği canlar değil, o canlardan sonra hayatın anormalleşmesini, hayatın normal seyrinden çıkmasına vesile olmasıdır. Yani ülkede işler normal gitmezse eğer, insanlar günlük yaşamının gereklerini yerine getirmemeye başlarsa işte o zaman terör amacına ulaşmış olur. Bizim bugün en önemli yapmamız gereken şey tıpkı TBMM'nin yaptığı gibi ruhumuzla, kalbimizle, düşüncemizle ve fikrimizle mutlaka bu mücadeleye destek vermek ama bunu yaparken terörün hayatımızı sekteye uğratmasına izin vermemek olmalıdır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tüm dünyaya samimiyetle ilgili çok önemli dersler verdiğine dikkati çeken Karaaslan, "Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bütün bu saldırıları hem diplomatik olarak hemde bütün dünyaya bu konuda tavır almaya çağrı yaparak bunu gösteriyoruz. Biz yıllar boyunca çok canımızı kaybederek terörü tecrübe ettik. Devlet olarak, bunlar acı tecrübelerdir. Ama bu tecrübeler sonucunda biz teröre karşı dünyanın örnek alacağı bir tavır almayı Allaha çok şükür ki başarıyoruz" dedi.

Karaaslan toplantının ardından Çarşamba Belediyesi ve Çarşamba İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.