Öne Çıkanlar Çanakkale Settar Aslan

2024 Kurban Fiyatlarında Son Durum!

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın vekaletle kurban kesim bedellerini açıklamasının ardından, piyasadaki fiyatlarda da bazı değişiklikler gözlemlendi.

Küçükbaş ve büyükbaş kurban fiyatları geçen yıla göre artmış durumda. Artış oranları küçükbaşta yüzde 50, büyükbaşta ise yüzde 68 civarındadır.

Bölgesel farklılıklar da fiyatlarda etkili oluyor.

Vekaletle kurban kesim bedelleri yurt içinde 11 bin 750 TL, yurt dışında ise 4 bin 750 TL olarak belirlendi.

Fiyat Aralıkları

Küçükbaş, Koç 5 bin ile 10 bin TL, Kuzu 3 bin - 6 bin. Büyükbaş, Dana, 15 bin TL - 30 bin TL, İnek, 20 bin TL - 40 bin TL

Uzmanlar Dikkat Edilmesi Gerekenler konularında uyarıyor.

Fiyatlar, hayvanın cinsi, yaşı, kilosu, cinsiyeti, ırkı, sağlık durumu ve bulunduğu bölgeye göre değişiklik gösterebilmekte. Güvenilir bir kuruluştan alışveriş yapmak ve hayvanın sağlıklı olduğundan emin olmak önemli. Kurban kesimi için gerekli belgeleri edinilmesi hakkında uyarılar yapılıyor.

Anahtar Kelimeler:
KurbanKurban Fiyatları
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.