Öne Çıkanlar Doluluk oranı Midye
banner867

Sağlık ailesi olarak acımız sonsuz
banner852

SAMSUN İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, "Bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan anlayışın sahipleri olarak gece gündüz insanımızın sağlığı için hizmet sunuyoruz. Dün başkentimizde hasta olmasın diye üzerine titrediğimiz insanlarımızı, masum canları, alçakça bir saldırıda kaybettik. Sağlık ailesi olarak acımız sonsuz" dedi.



Samsun İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı. 14 Mart 2016'nın tıp öğrencilerin işgale başkaldırısının 97'inci yılı olduğunu belirten Köksal, "Ezelden beri hür yaşamış milletimizin işgale boyun eğmeyeceğini haykırdığı ve tıbbiye öğrencilerinin yaktığı bağımsızlık meşalesinin yıl dönümündeyiz, İşgale karşı bağımsızlık mücadelesinin gizli adı oldu 'Tıp Bayramı'. Bu milletin hekimleri, bu milletin yeniden dirilişi için o gün nasıl kenetlendi ise bugün de büyük ve güçlü Türkiye idealimize her zamankinden daha çok bağlı olduğumuzu, hekimler olarak bütün dünyaya ilan ediyoruz" dedi.



Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının, insan hayatının kıymetini en iyi bilen insanlar olduğunun unutulmaması gerektiğini dile getiren Köksal, "Bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan anlayışın sahipleri olarak gece gündüz insanımızın sağlığı için hizmet sunuyoruz. Dün başkentimizde hasta olmasın diye üzerine titrediğimiz insanlarımızı, masum canları, alçakça bir saldırıda kaybettik. Sağlık ailesi olarak acımız sonsuz. Saldırıda yaralanan insanlarımızı hayatta tutabilmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz" diyerek sözlerine şöyle devam etti:



"Evet acılıyız. Ancak bu milletin acılarla yoğrulmuş şanlı tarihinin üzerimize yüklediği sorumluluğun her zamankinden daha fazla farkındayız. Bu alçakça saldırılarla ölüm kusan insanlık düşmanları kaybedecek, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyen medeniyet anlayışını temsil eden Büyük Türk milleti kazanacaktır. 14 Mart 1919'da kadim başkentimiz İstanbul'u işgal etmeye kalkanlara karşı direnen tıbbiyelerden miras kalan milli ruhu hiç bir güç söndüremeyecektir. Bugün Türkiye'nin dört bir yanında çalışan hekimler olarak milletimizin birliğine ve ecdadımızdan miras aldığımız bağımsızlık ruhuna büyük bir onurla sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Terörün; huzurumuzu kaçırmasına, milli birliğimizi nifak tohumları saçarak bozmasına fırsat vermeyeceğiz. Hekimler olarak Milletimizle birlikte; acımızın da, umudumuzun da, kaderimizin de bir olduğunu haykırmaya, insanımız ve insanlık için çalışmaya devam edeceğiz."



Sağlık İl Müdürü Yusuf Köksal, sağlık çalışanları olarak insanları yaşatmak adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan görevlerinin başında olmaya hep devam edeceklerini belirterek "Bu duygu ve düşüncelerle, Sağlık çalışanları olarak insanlık katillerini lanetliyoruz. Teröre kurban verdiğimiz insanlarımızı rahmetle anıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Çanakkale Ruhu ile nasıl işgalci zihniyete karşı durdu isek bugün aynı ruhla teröre karşı duruyoruz. Biz hekimler her zaman milletimizin yanında olduk Çanakkale'de vardık, dünde ordaydık ve bu günde yaralılarımızın yanındayız. Her zaman milletimizin yanında onlara uzanan el olacağız. Biz buradayız. Dimdik ayaktayız. Tüm tıp camiasının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876